Avertisment despre pensiile românilor: ”Le sclipesc ochii!”. Cătălin Drulă acuză că Pilonul II este sub atac
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Cătălin Drulă, președinte al USR, a vorbit despre pensiile românilor și Pilonul II de pensii. 

”Peste 30 de ani vom mai avea pensii de stat?” a fost întrebat președintele USR, Cătălin Drulă, în emisiunea ”Diaspora în direct”.

”Aici e o altă întrebare, pentru că mai este ceva, mai este Pilonul II, acea pensie în care acumulăm cu toții o bucățică din contribuția lunară, introdusă în anii 2000, exact având în vedere că urmează un dezechilibru demografic. Da, o să iasă cohorta mare a decrețeilor la pensie și atunci vor fi mai puțini oameni în activitate care plătesc mai multe pensii. Pentru a contracara acest efect, există Pilonul II în care acumulăm fiecare o sumă din care vom primi o pensie suplimentară. Celor din PSD și PNL de ani de zile le sclipesc ochii să rechiziționeze acești bani pe care i-au strâns românii și încontinuu este sub atac. (...) Mie mi se pare esențial ca Pilonul II să crească și să se dezvolte, astfel încât oamenii să aibă încredere că, atunci când vor ieși la pensie peste 10, peste 20 de ani, peste 30 de ani vor avea o pensie decentă” a spus Cătălin Drulă, lider al USR, pentru DCNews și ȘtiriDiaspora. 

Legea pensiilor, viziunea USR

Adrian Wiener, deputat USR, a vorbit, în interviul acordat DCNews, despre legea pensiilor, creșterea pensiilor și eliminarea pensiilor speciale, conform viziunii partidului de care aparține, co-autor al PNRR. 

”Noi, în PNRR, am trecut reforme care trenează de ani de zile în România, care n-au coagulat voință politică niciodată pentru a face niște pași în sensul ăsta” spune Adrian Wiener, deputat USR. Întrebat dacă Comisia Europeană este cea care stabilește procentul pentru pensii de 9,4%, Adrian Wiener răspunde deschis: ”Nu, e o asumare politică a noastră”, asta deși este un procent contestat de actuala putere. ”Nu de aia sunt pensiile mici în România, nu are nicio legătură, suntem la 7,8%” afirmă deputatul. Conform alesului USR, ar mai fi loc de creștere pe actuala negociere: ”Nu acesta este motivul pentru care nu cresc pensiile în România, nu există resurse”.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel