Avertisment despre automatele de cafea. Șeful ANPC: Cafea cu înălbitor de rufe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Inspectorii de la Protecția Consumatorului atrag atenția asupra cafelei de la automat și asupra substanțelor din preparate.

Automatele pentru cafea au intrat în vizorul inspectorilor de la ANPC în urma unor sesizări venite din partea clienților. Acestea, spun inspectorii, în urma specificațiilor tehnice transmise de producător, nu ar trebui să funcționeze în regim outdoor ci doar indoor; nu au voie să funcționeze decât dacă sunt branșate la o rețea de apă

Insecte în aparatele de cafea

Unii distribuitori recunosc pericolele. "Cei care aleg să le pună afară își asumă foarte multe riscuri. În primul rând aparatele sunt expuse la intemperii, cald, rece, praf. Apoi sunt foarte multe insecte care pot intra în aparat fiindcă acestea nu sunt închise ermetic", a declarat reprezentantul unei societăți care deține tonomate pentru cafea.  

”Cafea cu înălbitor de rufe”

Inspectorii ANPC sunt îngrijorați și de ingredientele pe care le conțin cafelele de la automate. "În prezent, avem o acţiune de control care va începe la nivel naţional şi care se referă la automatele de cafea. Acestea, în momentul de faţă, în urma specificaţiilor tehnice transmise de către producător, reiese că nu au dreptul să funcţioneze outdoor, ci numai indoor. De asemenea, nu au voie să funcţioneze decât dacă sunt branşate la o reţea de apă şi trebuie să se scrie pe eticheta lor ceea ce beţi, respectiv cafea sau... cafea cu albitor, pentru că nu vorbim despre cafea cu lapte, ci cafea cu înălbitor de rufe, de ce vreţi dumneavoastră... Machiatto nu e machiatto...” transmite președintele ANPC, Marius Pârvu. 

Anul trecut românii au consumat în medie 3,19 kg de cafea/locuitor.

Sunt în jur de 100.000 de automate pentru cafea, conform informațiilor furnizate de reprezentanții industriei de profil.

Vezi și: ANPC, controale la automatele de cafea. Pârvu: Ce conţin băuturile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel