Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu aproape 7 miliarde de dolari în câteva ore
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay
Mark Zuckerberg a pierdut 7 miliarde de dolari în timpul în care Facebook, Instagram și Whatsapp nu au funcționat.

Mark Zuckerberg a coborât o poziție în clasamentul celor mai bogați oameni întocmit de Bloomberg, fiind acum pe locul cinci, după Bill Gates. Căderea vine după acuzațiile unei avertizoare de integritate și pana de luni seară a celor trei mari platforme.

Vânzarea în masă de acțiuni ale Facebook a scăzut prețul, luni, cu aproximativ 5% - acest lucru s-a alăturat scăderii de aproape 15% de la mijlocul lunii septembrie, informează Bloomberg

Potrivit Indexului Bloomberg al Miliardarilor, Mark Zuckerberg are acum o avere de 120,9 miliarde de dolari, mai mică decât cea a lui Bill Gates. Din septembrie și până acum, el a pierdut 19 miliarde de dolari, inițial având circa 140 de miliarde de dolari. 

CITEȘTE ȘI: SABOTAJ din interior?/ Facebook, WhatsApp și Instagram au PICAT la nivel mondial. ”Nu mai exiști”. Cele mai tari GLUME de pe Twitter

Wall Street Journal a început să publice, în septembrie, o serie de articole bazate pe documente interne în care se arăta că Facebook știa despre diverse probleme ale produselor sale. Gigantul a răspuns explicând că aceste probleme, inclusiv polarizarea politică, sunt complexe și nu sunt provocate doar de tehnologie.

VEZI ȘI: Facebook a fost blocat din cauza unei erori ce ţine de sistemul de nume de domeniu (DNS)

Facebook, Instagram şi WhatsApp nu au putut fi accesate de numeroşi utilizatori peste șase ore, luni seara, din diferite părţi ale lumii, în timp ce specialişti în securitate consultaţi de Reuters au susţinut că problema a ţinut de sistemul de nume de domeniu (DNS - Domain Name System), iar utilizatorii care încearcă să folosească aplicaţiile Facebook nu mai sunt direcţionaţi către adresa corectă.

Acest blocaj ce a lovit platformele Facebook se produce la o zi după ce un avertizor de integritate a acuzat compania că are un comportament de prioritizare în mod repetat a profitului, în loc să lupte împotriva discursului de ură şi a dezinformării care circulă pe platformă.

'Facebook şi Instagram au intrat în mod misterios în offline şi, cel puţin pentru această zi însorită, lumea a devenit un loc mai bun', a postat pe Twitter Edward Snowden într-un mesaj însoţit de haştag-ul '#facebookdown'.

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel