Data publicării:

Averea fabuloasă a copiilor lui Silvio Berlusconi după moartea fostului premier italian

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Cei cinci copii ai lui Silvio Berlusconi au acceptat pe deplin testamentul fostului premier şi magnat mass-media italian, relatează luni ANSA.

Testamentul nu a acordat niciunuia dintre cei cinci copii controlul exclusiv asupra imperiului de afaceri şi a altor bunuri ale lui Berlusconi. Cei doi copii ai lui din Berlusconi prima căsătorie, Pier Silvio şi Marina, vor deţine în cote egale 53% din acţiunile holdingului familiei, Fininvest, restul urmând să se împartă între cei trei copii ai lui Berlusconi din cea de-a doua căsătorie - Barbara, Eleonora şi Luigi Berlusconi, conform testamentului.

Marina Berlusconi este în acest moment preşedinta Fininvest şi Pier Silvio Berlusconi este CEO-ul companiei de media Mediaset.

Surse citate de ANSA au spus că o echipă de avocaţi şi consultanţi financiari a lucrat la clarificarea multor aspecte ale testamentului după moartea lui Berlusconi, pe 12 iunie.

Cei cinci moştenitori urmează să semneze luni după-amiază la vila fostului premier din Arcore, lângă Milano, un document prin care atestă că acceptă pe deplin testamentul tatălui lor. Aceasta înseamnă că niciunul dintre ei nu a cerut un inventar, ceea ce ar fi făcut ca lucrurile să dureze mai mult.

I-a lăsat 100 de milioane de euro ultimei sale partenere. Ce le-a lăsat copiilor...


Berlusconi, decedat pe 12 iunie, la 86 de ani, i-a lăsat 100 de milioane de euro ultimei sale partenere, deputata Marta Fascina, în vârstă de 33 de ani, tot 100 de milioane fratelui său Paolo, iar alte 30 de milioane de euro fostului său consilier apropiat Marcello Dell'Ultri, condamnat la patru ani de închisoare şi unul de arest la domiciliu pentru fraudă şi asociere cu mafia. Averea netă a lui Berlusconi era estimată la momentul decesului la peste şase miliarde de euro.

Citește și - Cine îl va înlocui pe Silvio Berlusconi la conducerea partidului Forza Italia

Sâmbătă, Antonio Tajani, ministrul italian de externe, a fost ales lider al partidului Forza Italia, potrivit Reuters. 

Antonio Tajani, care are 69 de ani, a fost ales în unanimitate și are datoria de a revigora partidul care, potrivit sursei, se află în declin de câțiva ani. În trecut, Tajani a fost comisar european şi preşedinte al Parlamentului European.

A intrat în politică în anii 1980, într-o mişcare monarhistă de mică amploare, apoi în Forza Italia în 1994, când a fost purtător de cuvânt al lui Berlusconi în primul mandat de premier al acestuia.

Reuters apreciază că Tajani nu are carisma predecesorului său decedat luna trecută şi nu este printre politicienii cei mai populari din Italia. 'Primesc o moştenire aproape imposibilă', a spus el la adunarea aleşilor naţionali şi europeni a partidului.

'Nu este uşor să conduci o mişcare politică unde Silvio Berlusconi a fost lider aproape 30 de ani', a adăugat el. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel