Avem viitor, dar nu prea. România U19, zdrobită în primul meci de la Turul de Elită
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României
Cu Adrian Mazilu, noul star al celor de la Farul Constanţa, pe teren, România U19 a pierdut categoric primul meci al Turului de Elită. 

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri, pe Stade Jacques-Mazzuca din Saran (Franţa), în primul său meci din Grupa 1 a turului de elită al Campionatului European de fotbal Under-19 din 2023.

Naţionala pregătită de Alexandru Pelici a primit trei goluri în mai puţin de jumătate de oră de joc, marcate de Isak Hansen-Aaroen (4), Erik Flataker (14), Andreas Schjelderup (25), tabela fiind închisă în ultimele minute de Magnus Riisnaes (90+4).

Cea mai bună ocazie a tricolorilor mici a fost semnată de Atanas Trică (84), care a trimis mingea în bară.

Pelici a aliniat echipa: David Dincă - Mark Kovacs, Răzvan Paşcalău, Ştefan Duţu, Andrei Borza (Robert Sălceanu, 86) - Cătălin Vulturar (Vlasti Martinovic, 46), David Sala - Adrian Mazilu (Rareş Pop, 64), Eduard Radaslavescu (Denis Bujor, 64), Alexandru Musi (Atanas Trică, 76) - Rareş Burnete.

În celălalt meci al grupei, Franţa primeşte replica Irlandei de Nord.

România va mai juca împotriva Irlandei de Nord, pe 25 martie, şi a Franţei, pe 28 martie.

Doar câştigătoarele celor 7 grupe din turul de elită vor obţine calificarea la Campionatul European U19 din această vară. Turneul final va avea loc în perioada 3-16 iulie, în Malta, scrie Agerpres.

Naționala condusă de Alexandru Pelici s-a calificat la acest Tur de Elită după ce, în luna septembrie a anului trecut, a obținut primul loc în grupa de calificare, din care au mai făcut parte Austria, Lituania și Letonia. Atunci, „tricolorii” U19 nu au înregistrat nicio înfrângere și nu au primit niciun gol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel