Standardul de trai din București, cu mult peste Roma, Berlin, Madrid, Amsterdam, Budapesta, Viena, spune Burduja. Cum explică situația în care este capitala
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Facebook, Sebastian Burduja
foto: Facebook, Sebastian Burduja
Ce ne dorim pentru Capitală? Să fie "Micul Paris" sau "Marele București"?

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria București, a vorbit la DC News despre potențialul Bucureștiului de a ieși în față, la rampă, printre capitalele de frunte ale Europei. Condiția ar fi una singură: mai multe preocupare pentru administrația locală.

Sebastian Burduja: Eu am studiat dezvoltare urbană pentru Banca Mondială - cum creștem un oraș, cum facem o mare capitală. Acum... PIB per capita ajustat la paritatea puterii de cumpărare - efectiv standardul de trai, dacă vreți - în București este cu mult peste Roma, Berlin, Madrid, Amsterdam, Budapesta, Viena ș.a.m.d.

Bogdan Chririeac a venit cu explicații pe înțelesul tuturor: Înseamnă că ce poți cumpăra la București cu 10 euro... ce poți cumpăra la Roma cu 10 euro... se face o paritate a puterii de cumpărare.

Sebastian Burduja a continuat: Per total, PIB-ul, adică economia în Capitală, este mai puternic decât în aceste mari orașe europene. Doar că Bucureștiul nu arată așa cum arată aceste mari orașe pentru că tot pe date europene (n.r. Eurostat) știm că e cea mai prost administrată capitală. Există un index al calității administrației locale și... ultimii! De departe. Sub Sofia...

Bogdan Chirieac: Adică Bucureștiul e mai prost administrat decât Sofia?

Sebastian Burduja: Decât orice altă capitală europeană.

Bogdan Chirieac: O, Doamne!

Sebastian Burduja: Și atunci vorbim de un oraș cu un mare potențial, cu o vocație din punctul meu de vedere - cum spunea primarul legendar Dem Dobrescu - "Este un oraș care trebuie să-și redescopere vocația de mare capitală și trebuie scos dintr-un noroi străvechi." Nu era liberal, dar a fost un primar gospodar.

Deci, pentru că avem acest potențial, pentru că avem oameni productivi, pentru că avem mari centre universitare, mari companii... ar trebui să fim mult mai sus, ar trebui să fie un oraș civilizat, sigur, dezvoltat, conectat și cu ambiții mari. De aceea eu am spus - dom'le, nu "Micul Paris" - bun, avem nostalgia Bucureștiului interbelic - dar de ce nu "Marele București"? Un oraș care punctează, e pe harta investitorilor, se dezvoltă, atrage companii și forță de muncă, generează dezvoltare, locuri de muncă mai bine plătite pentru tineri... Lucrurile pleacă de la nevoile de bază!

Interviul complet, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel