Avem documentele! Un celebru publicitar ar fi primit gratuit, pentru un an, spațiul modernizat de Armand cu 150.000 euro, banii statului. Cum a fost posibil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
FOTO: Inquam Photos / Raul Stef
FOTO: Inquam Photos / Raul Stef
Cum a fost posibil ca un celebru publicitar să primească, gratuit, un spațiu pentru evenimente? Asta ar urma să investigheze chiar procurorii DNA. 

”Piața Amzei funcționează sau funcționa ca piață. În anul 2023, trecând prin acea zonă, am văzut că a apărut un proiect cultural, Cartierul Creativ. Un lucru nemaipomenit, doar că acest proiect nu trecuse prin Consiliul Local” o spune chiar Dan Podaru, atunci consilier local în Primăria Sectorului 1. 

Astăzi, Dan Podaru candidează pentru Primăria Sectorului 1. 

Observând tot mai multe nereguli cu privire la acel spațiu, în cele din urmă, politicianul a ajuns la DNA. Documentele depuse la DNA au ajuns și în redacția DCNews. Le puteți citi AICI și AICI

Pe scurt, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este acuzată că, de la sine putere, ar fi băgat bani în spațiul de la Piața Amzei, pentru a-l moderniza. Banii statului! Și cu privire la lucrările de modernizare au existat nereguli, dar cireașa de pe tort a fost când a oferit - tot de la sine putere- spațiul respectiv unui celebru publicitar, cu titlu gratuit, tot anul. 

Vezi mai multe declarații făcute de Dan Podaru pe subiect, pentru DCNewsTV și DCNews.ro, AICI

”AMZEI este un prim demers strategic de revitalizare urbană prin intermediul economiei creative locale, inițiat de către Cartierul Creativ și The Institute, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și Banca Transilvania, ce are ca obiectiv generarea unei destinații culturale în inima orașului, dar și analizarea și pilotarea unor scenarii posibile de regenerare a Pieței Amzei. Prin crearea unei noi destinații culturale în inima orașului, demersul AMZEI creează un spațiu de dialog și de socializare interdisciplinară, care abordează teme legate de dezvoltarea urbană strategică, prin scenarii de revitalizare a spațiilor subutilizate și pilotează o parte dintre acestea în zona Amzei” scriau, printre altele, cei de la Cartierul Creativ.

Proiectele au început în iunie 2023 și în decembrie 2023 este ultimul proiect din Amzei, specificat pe site-ul dedicat, ”Crăciun în Amzei”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel