''Avatar'' a fost detronat. ”Avengers: Endgame”, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
The Avengers
The Avengers
Filmul ''Avatar'' a fost detronat. ”Avengers: Endgame” a devenit astfel filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Pelicula cu supereroi Avengers: Endgame a devenit duminică filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografului, detronând recordul deţinut de Avatar, potrivit AFP.

Cel de-al 22-lea film din universul cinematografic Marvel a obţinut peste 2,790 miliarde de dolari la nivel mondial de la lansarea sa pe marile ecrane în luna aprilie, a anunţat compania Disney.

Blockbuster-ul, realizat cu un buget de circa 500 de milioane de dolari atât pentru producţie, cât şi pentru marketing, ar putea obţine încasări suplimentare întrucât este proiectat în continuare în cinematografe americane.

Recordul anterior, deținut timp de 10 ani

Regizorii peliculei, fraţii Joe şi Anthony Russo, au mărturisit vineri că doborârea recordului deţinut timp de zece ani de pelicula lui James Cameron (2,789 miliarde de dolari încasări de la premiera sa din 2009) ar fi palpitant.

"James Cameron a fost mereu un idol pentru noi, ne-a hrănit pasiunea de a face cinema încă de la început şi să fim atât de aproape de unul dinte marile sale filme este un lucru cu adevărat special", a declarat Anthony Russo, cu ocazia festivalului Comi-Con desfăşurat în San Diego, dedicat culturii pop.

"Dacă actualizăm cifrele cu rata inflaţiei, James Cameron deţine în continuare recordul şi va putea obţine altele imediat ce va scoate un nou film", a subliniat la rândul său preşedintele studiourilor Marvel, Kevin Feige, adăugând Avengers: Endgame este cel mai grozav film din toate timpurile!.

Filme din portofoliul grupului Disney

Ambele filme fac parte din portofoliul grupului Disney, care a achiziţionat studioul Century Fox în luna martie.

Avengers: Endgame, al patrulea şi ultimul episod din aventurile supereroilor Iron Man, Hulk, Thor şi tovarăşii lor, înţesat de confruntări spectaculoase, efecte speciale, umor şi momente emoţionante, a debutat în forţă pe ecranele din lumea întreagă, inclusiv în China, unde succesul său a fost răsunător.

Supereroii Avengers, interpretaţi de Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson şi Bradley Cooper, au înregistrat un prim record în momentul în care au depăşit pragul simbolic de un miliard de dolari încasări în doar cinci zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel