Avarie urmată de o explozie la Hidroelectrica Stejaru. O persoană a fost rănită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
O persoană a fost rănită de suflul exploziei ca urmare a avariei la HCE Stejaru.

O persoană a fost rănită în urma unei avarii, urmată de o explozie, la un întrerupător de 110kV aparținând Hidrocentralei Stejaru, care a avut loc în această seară, a anunțat Hidroelectrica într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei menționate, incidentul a avut loc pe ”fondul unei manevre normale de oprire cu descărcare de sarcina a hidroagregatului (HA) nr. 3 (20 MW). Astfel, la deconectarea întrerupătorului de 110 kV – HA3, polul aferent fazei T a rămas nedeconect, personalul executând manevrele de intervenție specifice pentru astfel de cazuri. Intervenția a fost urmată de o explozie a camerei de stingere a polului fazei T, urmată de declanșarea grupurilor  HA4 si HA2, încărcate la 20 MW fiecare, precum si a HA6, încărcat la 52 MW”, se arată în comunicatul menționat.

O persoană rănită, transportată la UPU Piatra-Neamț

Salariații companiei au acționat conform procedurilor interne de urgență pentru astfel de incidente. Suplimentar, a fost solicitată intervenția autorităților competente, respectiv a Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț, care a trimis la fața locului trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

”O persoană a necesitat îngrijiri medicale, fiind afectată de suflul exploziei.  Aceasta a fost preluată în stare conștientă de către echipajul SMURD și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Piatra-Neamț pentru evaluare și tratament, și se află în afara oricărui pericol.

Un echipaj al serviciului de intervenție a rămas la locul evenimentului pentru a asigura zona și pentru a monitoriza situația în continuare. Hidroelectrica a inițiat de urgență măsurile necesare pentru remedierea defecțiunilor cauzate de acest incident și pentru a restabili operațiunile normale”, se mai arată în comunicatul Hidrolectrica.

Siguranța angajaților, a comunității și a mediului înconjurător rămâne prioritatea principală a companiei. ”Hidroelectrica SA colaborează strâns cu autoritățile și va informa publicul cu privire la orice evoluții ulterioare legate de acest incident.

Incidentul nu are implicații asupra siguranței în funcționare a Sistemului Energetic Național. Energia neprodusă de la momentul incidentului a fost compensată prin încărcarea suplimentară a CHE Lotru”, au transmis reprezentanții Hidroelectrica.

Citește și: Mix energetic în România. Ce a vrut să spună Iohannis, de la Bruxelles. Chisăliță anunță o întoarcere la normalitate: Nu e verde, e curată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel