Avantajul Angliei în fața Spaniei la finala EURO 2024
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Vezi în articol ce avantaj important va avea Anglia în marea finală contra Spaniei de la EURO 2024!

Anglia va avea mai mulți suporteri în tribunele Stadionului Olimpic din Berlin, unde se va disputa marea finală de la EURO 2024 contra Spaniei, duminică seară. Însă Dani Olmo a minimalizat importanţa acestui fapt, asigurând că el şi coechipierii săi au simţit la fiecare meci sprijinul suporterilor veniţi pe stadion. Olmo a mai spus că îi motivează ”susţinerea a 48 de milioane din Spania', scrie Agerpres, care citează EFE.

”Simţim susţinerea a 48 de milioane din Spania”

”Vor fi 11.000 de spanioli pe stadion şi simţim susţinerea a 48 de milioane din Spania. Am simţit asta pe întreaga durată a Campionatului European şi este ceva care ne motivează şi mai mult, dacă aşa ceva. Este o finală şi vom da totul”, a declarat fotbalistul într-o conferinţă de presă în cantonamentul Spaniei din Pădurea Neagră. Dani Olmo ar putea deveni golgheterul EURO 2024, având în acest moment trei goluri marcate, la fel ca Harry Kane şi alţi câţiva jucători. Olmo este cotat cu şanse pentru a fi desemnat cel mai bun jucător de la EURO 2024.

Foto Agerpres

”Este o motivaţie suplimentară, cu atât mai mult dacă se întâmplă într-o finală, dar, cât timp câştigăm, nu contează dacă marchez eu sau Unai Simon. Important este să câştigăm meciul. M-am simţit foarte bine, într-un moment extraordinar. Trebuie să continuăm să profităm de el. Sunt la egalitate cu Kane, dar şi Fabian are două goluri, unul Morata, dacă va înscrie un hat-trick am fi toţi la fel de fericiţi. Nu contează cine marchează, importante sunt victoria şi echipa”, a spus Olmo.

”Ar putea fi cel mai bun moment al meu”

”Ar putea fi cel mai bun moment al meu, mă simt foarte bine pregătit, în cea mai bună formă din punct de vedere fizic şi psihic. Avem o oportunitate unică în faţa noastră, un meci ne desparte de glorie şi suntem super motivaţi să reuşim”, a adăugat Olmo.

Fotbalistul legitimat la RB Leipzig lasă deoparte orice problemă cu privire la viitorul său şi se concentrează pe finala cu Anglia, după ce şi-a arătat în timpul turneului dorinţa de a creşte, făcând saltul la un club mare. ”Ne gândim doar la finală. Suntem la nouăzeci de minute de glorie, de posibilitatea de a câştiga un Campionat European după doisprezece ani, aşa că motivaţia noastră este maximă', a subliniat Olmo. Pentru Dani, La Roja trebuie să menţină ”o idee de joc unică” cu care să-şi exploateze cel mai bine armele, el fiind convins că în finală 'se poate îmbunătăţi' nivelul care a permis echipei să câştige toate meciurile disputate la acest turneu.

Foto Agerpres

”Nu a fost un traseu uşor, dar pentru a câştiga o competiţie precum un Campionat European trebuie să-i învingi pe cei mai buni. Am avut un traseu dificil, Germania, echipa gazdă, Franţa în semifinale şi acum Anglia, dar nu există nicio scuză. Suntem la un pas, jocul pe care îl arătăm este exemplar, avem aceeaşi motivaţie (...)”, a explicat el.

”Jude Bellingham va fi epuizat fizic”

”Jude (Bellingham) va fi epuizat fizic, dar este o finală, nu cred că nu va juca pentru că este obosit. Este un jucător important pentru Anglia, a demonstrat-o în timpul turneului şi este un jucător de luat în seamă ca şi alţii. Anglia este o echipă care nu renunţă niciodată. S-a văzut asta în semifinale şi sferturi de finală. Bellingham a salvat-o cu un gol în ultimul minut. Sunt concentraţi tot meciul, indiferent dacă ei conduc sau nu pe tabela de marcaj. Trebuie să dăm totul în 90 sau 120 de minute', a spus Dani Olmo.

”Am suferit şi noi, meciul cu Germania nu a fost un joc uşor, cu prelungiri, Franţa a avut şansa la final să egaleze. Este adevărat că jocul nostru a fost foarte bun, dar noi am pierdut o semifinală de Campionat European în care am jucat mai bine. Acea experienţă tristă ne-a făcut să progresăm şi să fim acolo unde suntem acum”, a mai zis el. Finala Spania - Anglia se va disputa duminică pe Olympiastadion din Berlin, de la ora 22:00. 

Citește și - Tatăl unui nou star apărut la EURO 2024 spune că fiul său este cel mai bun din toate timpurile - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel