Data actualizării:
Data publicării:

Avantajele învățământului românesc, dezvăluite de Lucian Puiu Georgescu, rectorul UGAL: Am fost profesor în Franța 5 ani, în SUA 2 ani, dar și-n alte țări din UE și nu numai

Autor: Ema Apostu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)

Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, a vorbit despre principalele avantaje ale învățământului românesc.

"Eu am avut, să zicem, şansa... am fost profesor în Franţa vreo 5 ani, în SUA vreo 2 şi în alte țări din UE şi nu numai. Vreau să vă spun că structurat şi calitativ, la nivel de licenţă, învăţământul românesc, pe mai multe categorii, este absolut comparabil cu nivelul calitativ de la licenţe în universităţile bune. Apare diferenţa la nivel de master pentru că ale lor sunt mult mai aplicative decât noastre. Aici trebuie să lucrăm", a spus Lucian Puiu Georgescu, rectorul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, în cadrul conferinţei “Rolul învățământului superior românesc în Spațiul European al Învățământului Superior și Cercetării Ştiinţifice”, organizată de DC Media Group.

Conferința integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

România, ”o rampă de lansare pentru alte țări”

În cadrul aceleiași conferințe, rectorul Academiei de Studii Economice a vorbit despre performanțele pe care le au studenții români plecați în străinătate, fiind bine pregătiți în țară și recrutați de instituții de învățământ și cercetare cu prestigiu. 

”Sunt păreri, și le-am auzit chiar și în aceste vremuri, că absolvenții noștri nu sunt bine pregătiți. E fals! Se dă o bătălie pe ei, și pe cei de liceu, și pe absolvenții de studii superioare. Vedem cu toții că, foarte mulți dintre copiii noștri, după ce au mers la bursele Erasmus, sunt selectați și rămân acolo, lucrează, din păcate, în interesul bugetelor altor state, nu al nostru. Din păcate, este o pierdere de venit. 

Vestea bună este că totuși, așa cum simțim noi, încă mai avem copii care vor să învețe. Vom vedea ce se întâmplă și la admiterea din această vară. Cum contribuim noi, universitățile din România, la integrarea europeană a Moldovei și Ucrainei? Cred că am mai spus și anul trecut și revin asupra fraților noștri moldoveni. Ne-am manifestat dorința și am dori să îi consiliem, am fost în perioada de preaderare, chiar lucram într-un anumit guvern la acea vreme și știu că aveam câteva țări care ne consiliau la acea vreme. N-am văzut România să consilieze pe domeniile importante Republica Moldova în perioada de preaderare. Cred că puteam să îi învățăm să nu greșească, să nu facă greșelile pe care le-am făcut noi, acum nu știu dacă au fost multe sau puține, dar puteam să îi învățăm mult mai ușor, vorbind aceeași limbă". Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel