Avalanșă în Austria. Aproximativ 10 persoane au fost îngropate sub nămeți
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
O avalanșă a avut loc, duminică, în munții Austriei.

Duminică, în regiunea Vorarlberg din vestul Austriei, potrivit Poliției, a avut loc o avalanșă care a dus la îngroparea sub nămeți a aproximativ zece amatori de sporturi de iarnă.

„O persoană a putut fi salvată, în timp ce operaţiunea continuă pentru a le găsi pe celelalte“, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de FrancePress.

Avalanșa a fost declanșată în jurul orei 15:00, la altitudini de aproximativ 2.700 de metri,  în domeniul amenajat pentru schi Lech Zurz. La fața locului au fost dispuse mai multe elicoptere pentru căutări și câini de avalanșă. 

De asemenea, autoritățile au avertizat cu privire la fragilitatea stratului de zăpadă în acea regiune, dar și în Tirol, și i îndeamnă pe turiști să nu se aventureze în zonă. Avalanșele din Austria au la o medie de aproximativ 20 de morți anual în ultimii ani, conform Agerpres.

Acum câteva zile, Mihai Sârbu, unul dintre cei mai cunoscuți salvamontiști din România și cel care a vrut să edifice un sistem de câini de avalanșă în țara noastră încă din anii  '70, a murit. Anunțul a fost făcut de Salvamont Argeș (citește AICI).

Dara, un cunoscut câine de avalanșă a murit de curând

Acum câteva luni, reprezentanții Salvamont au anunțat, de asemenea, decesul Darei, unul dintre primii câini dresați pentru a interveni în cazul unei avalanșe din țara noastră.

„La revedere, DARA! 15.10.2014 - 03.11.2022

La patru luni și jumătate, îndeplinea deja standardul de brevetare, după ce învățase de la Helios.

Dar și-a așteptat cuminte rândul la școală, pentru că trebuia să aibă minimum un an (...)“, au transmis, pe 4 noiembrie, salvamontiștii (vezi AICI imaginile cu Dara).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel