Avalanșă de scumpiri în România. Și prețurile apartamentelor au crescut. În Cluj Napoca un metru pătrat costă aproape 2.000 de euro
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
cheie
cheie
De câteva luni încoace românii au parte numai de scumpiri. Vezi în articol cât costă apartamentele în marele orașe ale României.

Val de scumpiri în România. După alimente, electricitate, gaz, combustibil, se scumpesc și apartamentele. Scumpirea materialelor de construcții va duce inevitabil și la majorarea prețurilor apartamentelor puse în vânzare, iar analiștii economici prevăd creșteri care variază între 12 și 25 de procente pentru anul acesta, scrie Alba24.ro.

„Cinci dintre cele șase mari orașe monitorizate constant au înregistrat majorări ale valorilor medii de listare pe segmentul apartamentelor, cea mai semnificativă marjă de creștere fiind observată în Iași. Excepția de la regulă este reprezentată de Brașov, unde tendința generală de scădere a fost susținută exclusiv de segmentul locuințelor noi”, arată Daniel Crainic, director de marketing la o companie.

Prețurile locuințelor în marile orașe din România

În București, pe parcursul lui septembrie, prețurile apartamentelor disponibile spre vânzare în cel mai mare oraș al țării au consemnat un avans general de 0,9%, de la o medie de 1.569 de euro pe metru pătrat util, până la 1.583 de euro pe metru pătrat.

În Brașov, s-a observat, per ansamblu, un recul de 0,7% al prețurilor apartamentelor, de la 1.442 de euro pe metru pătrat util la finele lui august, la 1.432 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui septembrie.

În Cluj-Napoca, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat cu 0,6% pe parcursul lunii septembrie, acestea ajungând la o valoare medie de listare de 1.985 de euro pe metru pătrat util, față de 1.973 de euro pe metru pătrat la finele lui august.

La Constanța, în prima lună de toamnă, valoarea medie de listare a apartamentelor scoase la vânzare a înregistrat un avans de 1%, de la 1.347 de euro pe metru pătrat util, la 1.360 de euro pe metru pătrat.

În Iași, s-a consemnat, per ansamblu, un avans de 3,6% în luna septembrie, de la o medie de 1.131 de euro pe metru pătrat util, la 1.172 de euro pe metru pătrat.

În Timișoara, valoarea medie de listare a unui apartament a crescut, per ansamblu, cu 0,6% pe parcursul lui septembrie, de la 1.349 la 1.357 de euro pe metru pătrat util.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel