Autostrada Pitești-Sibiu, DEBLOCATĂ după ce autorităţile române s-au împotmolit. Adi Croitoru: Banii au venit în vistieria țării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Adi Croitoru, la interviurile DCNews
Adi Croitoru, la interviurile DCNews
Preşedintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Adi Croitoru, a vorbit la interviurile DC News despre autostrada Pitești-Sibiu.

Președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Adi Croitoru, a anunțat la interviurile DC News, marți, că autostrada Pitești-Sibiu a fost deblocată.

„Banii au venit pe autostrada Pitești - Sibiu, a fost primul nostru succes major când Comisia a spus *Gata*.”, a spus Adi Croitoru. 

„Lucrurile au stat cum au stat... trebuia multă informație, multă pricepere și trebuia să învingem. Am avut o singură dorință: să aducem banii pe autostradă, asta e menirea noastră.”, a afirmat președintele ANANP, precizând că „era o lipsă de informații din instrumentul pe care îl avea aria protejată numit plan de management.”

„Cred că vreo 800 de milioane de euro a costat autostrada Pitești - Sibiu și banii au venit în vistieria țării. Au mai urmat 10 autostrăzi, bucăți care trec prin arii protejate.”, a dezvăluit Adi Croitoru.

Autorităţile române s-au împotmolit la autostrada Pitești-Sibiu, care trecea prin nouă arii protejate. Amintim aici de „problema gândacului” ce se punea în calea finanţării cu bani europeni a autostrăzii.

„Era gândacul croitor, de fag, am demonstrat că există, că are o stare de conservare favorabilă și că am reușit să-i păstrăm zona.”, a precizat ea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel