Autostrada Pitești - Curtea de Argeș, prezentată 3D. Cum arată proiectul / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Autostrada Pitești - Curtea de Argeș, prezentată 3D. Cum arată proiectul  /  Sursă foto: Captură YouTube
Autostrada Pitești - Curtea de Argeș, prezentată 3D. Cum arată proiectul / Sursă foto: Captură YouTube
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a prezentat primele imagini 3D cu viitoarea Autostradă Pitești - Curtea de Argeș.

CNAIR a transmis primele imagini cu modul în care va arăta viitoare Autostradă Pitești - Curtea de Argeș:

„Imagini 3D cu traseul proiectului de infrastructură "Autostrada Sibiu-Pitești", secțiunea 5 Curtea de Argeș - Pitești (km 91+761 - km 122+111), executată de către antreprenorul ASTALDI.“, a scris compania pe Facebook.

Autostrada Sibiu - Piteşti. A fost desemnat câștigătorul licitației pentru secțiunea 4

Joi, 04.03.2021, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului  având ca obiect „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu - Pitești, Secțiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeș”.

Ofertantul desemnat câștigător este S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L., cu preţul de 1.678.873.121,77 Lei fără TVA. Durata contractului este de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare și 44 de luni perioada de execuție a lucrarilor. Perioada de garanție a acestora este de 10 ani.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru „Autostrada Sibiu - Pitești, Sectiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeș”, în lungime de 9,86 km, în conformitate cu prevederile contractului de proiectare și execuție.

În cadrul contractului vor fi realizate mai multe lucrări de artă având o complexitate ridicată, astfel:

Construirea a 12 poduri, pasaje și/sau viaducte, având o lungime medie de 230 de m., dintre care, cel mai lung fiind Viaductul de la km. 84+341, în lungime de 630 de m.Construirea unui Tunel în lungime de 1350 de m, în zona de traversare a dealului Momaia, județul Argeș.

În perioada următoare, după îndeplinirea termenelor legale privind formularea contestațiilor, precum și după soluționarea eventualelor contestații/ plângeri formulate în cadrul prezentei proceduri de atribuire, ofertantul câștigător va fi invitat la sediul CNAIR S.A pentru semnarea contractului, odată cu finalizarea procesului de avizare a acestuia.

Două bretele ale nodului rutier de la Sebeș care leagă autostrăzile A1 și A10 s-au deschis traficului pe 15 iulie

Două bretele importante ale nodului rutier de la Sebeș – Lancrăm s-au deschis joi, 15 iulie, traficului. Acestea vor asigura legătura între Autostrada A1 Deva – Sibiu și Autostrada A10 Sebeș – Turda. 

Este vorba despre bretelele care vor asigura legătura dintre Autostrada Deva – Sibiu (spre și dinspre Deva) cu Sebeș – Turda, pe ambele sensuri.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat anterior că și bretele care fac legătura spre și dinspre Sibiu cu Autostrada Sebeș-Turda, vor fi finalizate până la sfârșitul lunii iulie.

Problema principală pe Autostrada Sebeș – Turda rămâne lotul 2, unde stadiul lucrărilor este de aproximativ 86%.

Constructorul s-a mobilizat în această săptămână, iar CNAIR promite finalizarea lui în acest an.

Dacă promisiunea făcută de constructor ministrului va fi păstrată, până la sfârșitul lunii, unul dintre cele mai importante noduri rutiere din România va fi complet funcțional (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel