Autostradă fonduri europene: Corina Crețu inaugurează un ”proiect colosal” în Grecia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, efectuează, în perioada 5-7 aprilie, o vizită oficială în Grecia, unde se va întâlni cu premierul Alexis Tsipras şi cu alţi demnitari, conform unui comunicat al Reprezentanţei în România a Comisiei Europene. 

Oficialul european se va întâlni miercuri, la Atena, cu membrii Comitetului pentru Afaceri Europene şi Politica Regională din Parlamentul grec, apoi cu ministrul Georgios Stathakis şi cu ministrul delegat Sokratis Famelos, responsabili cu portofoliile Energiei şi al Mediului Înconjurător, precum şi cu ministrul delegat Alexandros Charitsis, însărcinat cu fondurile politicii de coeziune. În cursul după-amiezii, Corina Creţu va participa la un dialog cu cetăţenii. 

Joi, comisarul european Corina Creţu va inaugura, alături de prim-ministrul Alexis Tsipras, tunelul din valea Tempi, ultimul tronson al autostrăzii care traversează Grecia pentru a lega Atena de Salonic. 

"Vorbim despre un proiect colosal, un adevărat simbol în ceea ce priveşte sprijinul de lungă durată acordat Greciei de către UE, deoarece construcţia autostrăzii a început în anii '90 cu fondurile europene ale politicii de coeziune," a declarat Corina Creţu înaintea vizitei sale, potrivit Agerpres.

Comisarul european a adăugat: "În ceea ce priveşte politica regională, domeniul meu de competenţă, m-am angajat personal să ajut Grecia pe calea creşterii economice şi a dezvoltării fiecărei regiuni în parte. Mă bucur să văd că eforturile noastre comune, împreună cu autorităţile naţionale, au dat roade şi au dus la accelerarea implementării proiectelor finanţate cu ajutorul fondurilor europene".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel