Autorul unei înşelăciuni de 4.000 de euro prin metoda 'Accidentul', prins după opt luni
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Autorul unei înşelăciuni prin metoda "Accidentul" a fost prins de către poliţiştii din Arad după opt luni, suspectul primind aproximativ 4.000 de euro de la o femeie pe care a convins-o că este fiul său şi că are nevoie de bani pentru spitalizare după ce ar fi suferit un accident.

Bărbatul are 38 de ani, este din judeţul Caraş-Severin, iar în septembrie 2018 ar fi contactat telefonic o femeie din municipiul Arad, spunându-i că este fiul său şi că ar fi fost implicat într-un accident rutier, iar pentru plata spitalizării ar avea nevoie de o sumă mare de bani.

"A instruit femeia să predea suma de bani unei terţe persoane, cu care aceasta s-a întâlnit în faţa imobilului din municipiu, unde domiciliază. Femeia, în etate şi cu probleme de vedere şi auz, i-a înmânat bărbatului suma de 18.800 de lei", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Adina Aconstantinesei.

Din spatele gratiilor

La scurt timp după cele întâmplate, fiul femeii a luat legătura cu aceasta, iar când a aflat despre cele întâmplate, a sesizat Poliţia.


După opt luni de la înşelăciune, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au reuşit identificarea suspectului, intermediarul fiind un taximetrist care a fost trimis să ridice banii fără să ştie că este implicat în comiterea unei infracţiuni, el fiind martor în acest caz. Suspectul este cercetat pentru înşelăciune, el fiind încarcerat, în prezent, în judeţul Giurgiu, pentru altă faptă. În septembrie 2018 bărbatul era în libertate.

Până în acest moment, nu s-a reuşit recuperarea prejudiciului de aproximativ 4.000 de euro. 

Vezi și: Principala cauză a accidentelor. CNAIR, măsuri imediate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel