Autorul camionetei ce a lovit o terasă din centrul Bruxellesului, pus sub acuzare pentru tentativă de crimă
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Şoferul camionetei care a lovit vineri o terasă din centrul Bruxellesului, rănind uşor şase persoane, va fi pus sub acuzare pentru tentativă de crimă, a relatat sâmbătă agenţia de presă Belga.

Parchetul belgian a confirmat acuzaţia, dar a refuzat să facă vreun comentariu legat de identitatea suspectului, relatează Agerpres.

În ancheta declanşată după incident, poliţia belgiană a arestat un bărbat vineri la Anvers (nordul Belgiei), după ce acesta fugise de la locul incidentului. Vehiculul său a fost găsit în apropiere.

Investigatorii au încercat să determine dacă bărbatul a îndreptat intenţionat camioneta spre terasa respectivă.

Ştiu că aceste fapte amintesc de atacuri pe care le-am văzut în străinătate, dar pentru moment nu ştim dacă acest caz este cu siguranţă un atac, a declarat vineri seară Willemien Baert, purtătoare de cuvânt a Parchetului belgian, la scurt timp după ce presupusul autor fusese arestat.

Camioneta a lovit o terasă situată pe strada Saint-Michel, situată în apropiere de zona pietonală din centrul capitalei belgiene.

Potrivit postului public de radio şi televiziune RTBF, bărbatul arestat nu era cunoscut ca extremist.

La 22 martie 2016, oraşul Bruxelles a fost ţinta unui dublu atentat, revendicat de organizaţia Stat Islamic. Atacurile sinucigaşe cu bombă de la aeroportul Zaventem şi de la metroul bruxellez s-au soldat cu 32 de morţi şi cel puţin 340 de răniţi.

Citește și:

O camionetă a intrat într-o terasă plină cu oameni din Bruxelles. Șase persoane au fost rănite

O camionetă a lovit vineri terasa unei cafenele din centrul capitalei belgiene, Bruxelles, şase persoane fiind rănite uşor, a anunţat poliţia locală, care a precizat că şoferul vehiculului a fugit la bordul acestuia de la locul incidentului, transmite AFP.

Puţin înainte de ora 13.00, o camionetă a intrat pe o terasă de pe strada Saint-Michel, în centrul istoric al oraşului, zonă extrem de frecventată, iar şoferul a fugit cu vehiculul său după coliziune, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Bruxelles-Capitale, scrie Agerpres.

Serviciile de urgenţă s-au deplasat foarte rapid la locul incidentului, au existat şase răniţi uşor care au primit îngrijiri pe loc, în timp ce camioneta a fost găsită la puţin timp după aceea.

Şoferul încă era căutat de poliţie în jurul orei locale 15:30 (13:30 GMT). Pe teresa respectivă se aflau turişti, angajaţi ai primăriei şi locuitori din Belgia în trecere prin capitală, a remarcat primarul oraşului Bruxelles, Philippe Close, citat de cotidianul belgian Le Soir.

Poliţia a lansat o anchetă pentru clarificarea circumstanţelor acestui incident. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel