Autoritățile LOVESC în plăcerea catalanilor. Se ÎNCHID!
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Olandezii închid magazinele neesențiale la 18 și pe cele esențiale la 19
Olandezii închid magazinele neesențiale la 18 și pe cele esențiale la 19
Autorităţile dintr-o regiune importantă a Spaniei au anunţat miercuri că, începând de joi seară, barurile şi restaurantele vor fi închise în această regiune spaniolă pentru o perioadă de 15 zile, pentru a opri epidemia de COVID-19, transmit AFP şi Reuters.

Este vorba despre Catalonia! Anunţul privind această măsură drastică survine după carantina parţială impusă la Madrid şi alte restricţii ordonate în regiunile Andaluzia, Navarra sau Galicia, într-o ţară unde epidemia a făcut deja peste 33.000 de victime.

În Catalonia, restaurantele şi barurile vor putea funcţiona doar pentru servicii de take-away şi livrări la domiciliu, măsuri 'dificile' decise pentru a se 'evita o carantină totală în săptămânile următoare', a anunţat Pere Aragones, preşedintele interimar la guvernului regional, într-o conferinţă de presă.

Aceste restricţii vor intra în vigoare în noaptea de joi spre vineri, pentru cel puţin 15 zile, a precizat Aragones, recunoscând că 'este vorba despre o măsură dificilă pentru sectorul restaurantelor'.

'Trebuie să ne limităm mesele cu prietenii, ieşirile de weekend, întâlnirile cu prietenii sau familia, care pot aştepta şi vor trebui să aştepte', a insistat el. Catalonia, una din primele regiune atinse de valul al doilea al epidemiei în iulie, reuşise să-l aducă sub control prin măsuri stricte, însă numărul de infectări a crescut din nou vertiginos de câteva zile. Şi în alte ţări din Europa au fost luate recent măsuri care afectează barurile şi restaurantele.

Acestea au fost închise în Olanda, iar în Italia nu mai pot servi după ora 21.00 clienţii care nu stau la mese. Barurile au fost închise şi la Paris, la fel şi pub-urile la Liverpool.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel