Autoritățile britanice investighează prescrierea unui antibiotic cu risc de comportament suicidar, după ce un medic și-a luat viața
Un medic legist a avertizat medicii din Marea Britanie în legătură cu riscul de comportament suicidar ca efect secundar al unui antibiotic.
Potrivit BBC, avertismentul medicului legist din West Yorkshire, Marea Britanie, vine după ce dr. Robert Stevenson, 63 de ani, din Huddersfield, și-a luat viața după ce i s-a prescris ciprofloxacină.
O anchetă arată că medicamentul ar putea avea o legătură rară cu sinuciderea, de care mulți medici s-ar putea să nu fie conștienți. Autoritatea medicamentelor a spus că va decide dacă este nevoie de mai multe măsuri.
Ce s-a întâmplat
Dr. Stevenson se retrăsese ca medic la Spitalul Regal din Huddersfield în mai 2022, când i s-a prescris investigarea unei suspiciuni de cancer de prostată, potrivit unui raport emis de medicul legist senior pentru West Yorkshire, Martin Fleming. lui Stevenson i s-a prescris antibioticul ciprofloxacină pentru ameliorarea simptomelor și nu avea antecedente de depresie sau probleme de sănătate mintală, conform raportului.
Cu toate acestea, la 11 zile după aceea a plecat de acasă pentru plimbarea sa obișnuită și a fost găsit mort mai târziu. Acesta lăsase o notă sub perna sa pentru soție, pe care medicul legist a spus că conținea „griji neobișnuite, confuze și ilogice”. Ancheta privind moartea medicului Stevenson a stabilit că nu i se spusese despre o „legătură rară potențială cu comportamentul suicidar” pentru pacienții care iau ceea aceste antibiotice.
Medicii nu erau instruiți să aducă în discuție acest risc
Nu exista o indicație privind informarea oamenilor despre acest efect secundar. În raportul său după anchetă, medicul legist a spus că nu poate fi sigur că dr. Stevenson suferea de acest efect secundar, dar că era o posibilitate.
Legistul a adăugat: „Am văzut și dovezi care sugerează că medicii care prescriu s-ar putea să nu fie pe deplin conștienți de acest efect secundar rar și că pacienții care suferă de depresie ar putea fi mai vulnerabili la el”. Scriind Agenției pentru Medicamente și Produse Medicale (MHRA), Fleming a spus că este „îngrijorat că acest risc potențial nu a fost subliniat suficient”. El a îndemnat organismul de reglementare să-și revizuiască liniile directoare actuale pentru ciprofloxacină.
Reamintim că DC News nu își asumă responsabilitatea pentru informațiile prezentate, acestea nefiind cu caracter medical. Acest articol citează BBC, iar deciziile autorităților birtanice nu se aplică în țara noastră. Ancheta este în desfășurare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News