Data actualizării:
Data publicării:

Autoritatea supremă din Iran neagă implicarea în atacarea Israelului. UPDATE: Macron intervine după aprecierile Ayatollahului

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: WANA via Reuters
Foto: WANA via Reuters
Ayatollah Ali Khamenei a făcut declarații cu privire la implicarea Iranului în atacul Hamas.

Update:

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat marți că tolerarea de către Iran a atacului Hamas asupra Israelului este inacceptabilă și că Franța investighează pentru a stabili dacă Iranul a fost implicat direct, arată Reuters.

"Nu am nicio remarcă de făcut cu privire la implicarea directă a Iranului, pentru care nu avem nicio dovadă formală, dar este clar că comentariile publice ale autorităților iraniene au fost inacceptabile... și că este probabil că Hamas a primit ajutor", a spus el.

"Dar voi rămâne precaut în această privință până când vom avea informații stabilite", a adăugat Macron într-o conferință de presă alături de cancelarul german Olaf Scholz.

Știrea inițială:

Autoritatea supremă din Iran, Ayatollah Ali Khamenei, a declarat marți că Teheranul nu a fost implicat în atacul de weekend al grupului Hamas asupra Israelului, dar a lăudat ceea ce a numit "înfrângerea ireparabilă" militară și de informații a Israelului.

În primul său discurs televizat de la atac, Khamenei a spus: "ne plecăm capul în fața celor care au planificat atacul asupra regimului sionist", conform Reuters.

VEZI ȘI:

Război Hamas - Israel, LIVE 10 octombrie 2023. Ultimele informații despre atacuri

Top fake news-uri demontate în războiul Israel - Hamas (investigație Reuters)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel