Autobuzul fără șofer. Coreea de Sud revoluționează transportul în comun: „Arată mai mult ca o jucărie”
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 26 noi 2022, 08:58
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz autonom, în cadrul unui experiment care, potrivit inginerilor care l-au conceput, are ca scop să crească încrederea oamenilor în vehiculele fără şofer, relatează AFP.  

Noul vehicul nu seamănă cu un autobuz obişnuit: este în întregime simetric, are margini rotunjite şi ferestre mari care îl fac să arate mai mult cu o jucărie decât cu un mijloc de transport de ultimă generaţie.

Acest design este unul intenţionat, a spus Jeong Seong-gyun, responsabil cu condusul autonom la 42 Dot, start-up-ul care a creat această tehnologie de condus fără şofer şi care acum a devenit proprietatea companiei sud-coreene Hyundai. 'Acesta e viitorul', a spus el pentru AFP, adăugând că, prin urmare, era nevoie de 'un nou tip remarcabil de design'.

Autobuzul seamănă puţin cu 'o jucărie Lego' deoarece a fost fabricat din piese compozite pentru a reduce costurile şi pentru a-l face mai uşor de reprodus, a explicat el.

'Vrem să încurajăm condusul autonom', a mai spus el, adăugând că obiectivul companiei este de a face astfel încât tehnologia să fie mai ieftină, mai sigură şi mai uşor de transferat către numeroase tipuri de vehicule, cum ar fi camioanele de livrare.

Plasat pentru moment sub supravegherea strictă a unui şofer, noul autobuz se va conduce singur pe noul traseu, un mic circuit de 3,4 kilometri în jurul centrului oraşului capitalei Coreii de Sud, cu o durată de circa 20 de minute.

Oamenii pot urca la bord la una dintre cele două staţii desemnate, după ce şi-au rezervat un loc gratuit printr-o aplicaţie. Pentru a se deplasa, autobuzul foloseşte o cameră şi un radar, şi nu senzori scumpi, a precizat Jeong.

Tesla, o noua fabrică de producție de mașini electrice în Asia. Propunerea Coreei de Sud către Elon Musk

Președintele sud-coreean, Yoon Suk-Yeol, i-a cerut fondatorului Tesla, Elon Musk, să investească în producția de vehicule electrice în Coreea de Sud.

La începutul zilei, Yoon a avut o întâlnire virtuală cu Musk. Președintele i-a cerut antreprenorului miliardar să ”investească în Coreea de Sud”, pe fondul planurilor Tesla de a construi o altă gigafabrică de producție de mașini electrice în Asia, potrivit Urdu Point.

Yoon i-a spus lui Musk despre climatul investițional din Coreea de Sud și i-a promis că, dacă vor apărea probleme care ar putea împiedica investițiile Tesla în Potrivit lui Elon Musk, Coreea de Sud este ”unul dintre cele mai importante site-uri candidate pentru investiții” și a adăugat că, înainte de a lua o decizie, va face o analiză cuprinzătoare a condițiilor de investiții oferite de alte țări candidate din Asia, cum ar fi personalul, nivelul tehnologic și mediul de producție.

La momentul actual, Tesla cumpără o mulțime de componente fabricate în Coreea de Sud în domeniul conducerii autonome și al inteligenței artificiale, a spus Musk. El și-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a investi în mod activ în infrastructura coreeană de încărcare a vehiculelor electrice, se arată în raport.

Menționând lansarea cu succes a rachetei spațiale Nuri în această vară, Yook a mai cerut cooperare între compania SpaceX a lui Musk și industria spațială sud-coreeană, potrivit raportului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?