Data actualizării:
Data publicării:

Autoarea lucrării "Cum să îţi ucizi soţul", judecată pentru că şi-ar fi ucis soţul. A crezut că a comis "crima perfectă"

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de kat wilcox, de la Pexels
Fotografie creată de kat wilcox, de la Pexels
Un caz pe cât de ironic pe atât de real a ajuns în sfârşit la tribunal. Autoarea lucrării "Cum să îţi ucizi soţul" va fi judecată pentru că şi-ar fi ucis soţul. Totul pentru banii de asigurare. 

Nancy Crampton-Brophy, în vârstă de 71 de ani, este acuzată că şi-ar fi împuşcat soţul, Daniel Brophy, în iunie 2018. Scopul a fost încasarea poliţei de asigurare pe numele acestuia, în valoare de 1,5 milioane de dolari. Corpul bărbatului a fost descoperit de o colegă de-a sa în bucătăria Institutului Culinar Oregon. Brophy fusese împuşcat o dată în spate şi o dată în piept. 

Investigatorii au descoperit că suspecta se afla în zona unde lucra bărbatul, în jurul orei crimei, deşi iniţial aceasta a spus autorităţilor că nu plecase de acasă. 

În 2011, Nancy Crampton-Brophy a publicat un eseu numit "Cum să îţi ucizi soţul". 

"Fiind o scriitoare de texte romantice şi pline de suspans, petrec mult timp gândindu-mă la crime şi la procedurile urmate de poliţie. În fond, dacă o crimă m-ar elibera de undeva, nu mi-aş dori să petrec vreo zi în închisoare. E mai uşor să îţi doreşti ca oamenii să fie morţi decât să îi omori. Dar ce ştiu despre crimă este că toţi suntem în stare, dacă suntem împinşi spre asta", a scris aceasta în eseu, conform The Independent

A crezut că a comis crima perfectă

Pe 3 iunie 2018, aceasta a anunţat decesul soţului pe Facebook. 

"Pentru prietenii mei de pe Facebook, dar şi pentru familia mea, am veşti triste. Soţul şi cel mai bun prieten al meu, Dan Brophy, a fost ucis ieri dimineaţă. Pentru cei care îmi sunt apropiaţi şi cred că ar merita să îmi dea un telefon, aveţi dreptate. Dar acum mă chinui să înţeleg situaţia...", a scris atunci femeia. 

Procurorii afirmă că la câteva zile după crimă, suspecta a cerut detectivilor care lucrau la caz un document care să ateste că ea nu este suspectată, pentru a putea încasa o poliţă de asigurare de 40.000 de dolari pe numele soţului. 

Cu toate astea, investigatorii au aflat atunci că femeia putea să primească nu mai puţin de 350.000 de dolari ca asigurare în urma decesului soţului. Iar în 2020, când şi mai multe documente au fost cercetate, s-a aflat că suma totală a asigurării era de 1,5 milioane de dolari. 

"Nancy Brophy a planificat şi a dus la final ceea ce ea credea că e crima perfectă. O crimă care, credea ea, o va elibera din ghearele problemelor financiare şi care îi va aduce o viaţă sigură", a declarat Rod Underhill, avocat, conform sursei citate. 

Procesul a început luni, 4 aprilie 2022, după ce a fost amânat doi ani din cauza pandemiei. Procurorii se aşteaptă să nu dureze mai mult de 4 săptămâni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel