Austria vrea să trimită solicitanții de azil în Africa. Nehammer spune că s-a inspirat din UK
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Austria e intransigentă cu migranții. A găsit soluția: să-i trimită în Africa. Susține că Regatul Unit a deschis calea. 

Austria face lobby în Uniunea Europeană pentru o nouă politică privind migrația. Cancelarul austriac Karl Nehammer a susținut ideea ca procedurile de azi să aibă loc în țări africane. 

Declarația lui Nehammer se pare că a inspirată de o întâlnire de lucru la Viena cu premierul Rishi Sunak, care este în spatele planului Londrei de a trimite migranţii fără documentele legale în Rwanda pentru a depune în acest stat solicitările de azil.

”Regatul Unit deschide astfel drumul pentru această cale, care va fi foarte importantă şi pentru Uniunea Europeană”, a susținut cancelarul austriac, care a și susținut că 15 state din UE sunt în prezent în favoarea acestei abordări.

Trimiterea migranţilor în Africa va distruge modelul de afaceri al traficanţilor şi va salva vieţi, a spus Karl Nehammer, adăugând că este încă o cale lungă de parcurs în UE înainte ca acest tip de procedură de azil să fie implementată, conform dpa, citează Agerpres. 

Rishi Sunak consideră că ”aceasta este o abordare necesară - îndrăzneaţă, novatoare, deschisă către parteneriate sigure de ţară”. ”Ne confruntăm cu bande criminale care cresc în putere de-a lungul continentului european şi dincolo de el”, a mai liderul britanic. El a numit afacerea cu migranţi un "comerţ revoltător".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel