Austria vrea să trimită solicitanții de azil în Africa. Nehammer spune că s-a inspirat din UK
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Austria e intransigentă cu migranții. A găsit soluția: să-i trimită în Africa. Susține că Regatul Unit a deschis calea. 

Austria face lobby în Uniunea Europeană pentru o nouă politică privind migrația. Cancelarul austriac Karl Nehammer a susținut ideea ca procedurile de azi să aibă loc în țări africane. 

Declarația lui Nehammer se pare că a inspirată de o întâlnire de lucru la Viena cu premierul Rishi Sunak, care este în spatele planului Londrei de a trimite migranţii fără documentele legale în Rwanda pentru a depune în acest stat solicitările de azil.

”Regatul Unit deschide astfel drumul pentru această cale, care va fi foarte importantă şi pentru Uniunea Europeană”, a susținut cancelarul austriac, care a și susținut că 15 state din UE sunt în prezent în favoarea acestei abordări.

Trimiterea migranţilor în Africa va distruge modelul de afaceri al traficanţilor şi va salva vieţi, a spus Karl Nehammer, adăugând că este încă o cale lungă de parcurs în UE înainte ca acest tip de procedură de azil să fie implementată, conform dpa, citează Agerpres. 

Rishi Sunak consideră că ”aceasta este o abordare necesară - îndrăzneaţă, novatoare, deschisă către parteneriate sigure de ţară”. ”Ne confruntăm cu bande criminale care cresc în putere de-a lungul continentului european şi dincolo de el”, a mai liderul britanic. El a numit afacerea cu migranţi un "comerţ revoltător".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel