Austria a produs surpriza în Grupa D după meciul contra Olandei - Foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Austria a câştigat Grupa D la EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins surprinzător Olanda, cu scorul de 3-2 (1-0), marţi seara, pe Olympiastadion din Berlin. 

Austria s-a impus prin autogolul lui Donyell Malen (6), dar și prin reuşitele lui Romano Schmid (59) şi Marcel Sabitzer (80). Pentru Olanda au înscris Cody Gakpo (47) și Memphis Depay (78).

În urma acestei înfrângeri, Portocala mecanică s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D. Practic, meciul a început cu un gol avantaj pentru Austria, după ce Malen și-a înscris în propria poartă, în minutul 6.

Austriecii, în avantaj și la pauză



Echipa olandeză, antrenată de Ronald Koeman, şi-a creat câteva ocazii de gol, dar fără a modifica tabela. Astfel, s-a intrat la pauză cu scorul de 1-0.

Portocala mecanică a restabilit egalitatea, la începutul reprizei a 2-a, prin Gakpo, în minutul 47. Apoi, austriecii au marcat din nou prin Schmid, în minutul 59, cu capul. Vedeta Depay a marcat în minutul 78, dar Austria a dat lovitura de grație, prin Sabitzer, scor final 3-2.

Cum arată clasamentul Grupei D, EURO 2024

În optimi, Austria va juca cu a doua clasată din Grupa F (Portugalia, Turcia, Cehia, Georgia), iar Olanda s-a calificat de pe locul al treilea. Olanda va juca cu o câștigătoare de grupă, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel