Australian Open: Sorana Cîrstea, în turul al treilea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea
Sorana Cîrstea a trecut în turulal treilea la Australian Open 2022 după ce a trecut de Kristina Kucova (locul 96 WTA), scor 6-2, 6-4, o oră și 18 minute de joc.

Cîrstea a început perfect meciul, realizând break-ul pe primul serviciul al lui Kucova, după care a mai făcut altele două, în condițiile în care nu a servit foarte bine, însă a avut 15 lovituri câștigătoare, în timp ce adversara sa a făcut 4 duble greșeli la serviciu și a făcut 13 erori neforțate.

Setul secund a fost aparent mai echilibrat, dar în permanență sub controlul româncei, care a dat ușoare emoții la 5-3, cu un break avans, când și-a cedat serviciul, pentru 5-4.

A replicat însă imediat, închizând meciul cu un nou break și un set secund în care a servit mult mai bine și a lovit din nou de 15 ori direct câștigător.

În turul 3 al șaisprezecimilor de finală Cîrstea se va confrunta cu o adversară mult mai redutabilă, sportiva rusă Anastasia Pavlyuchenkova, locul 11 mondial, care a trecut în turul secund de veterana australiancă Samantha Stosur.

Colege de generație, Cîrstea și Pavlyuchenkova s-au mai întâlnit până acum de 5 ori în circuitul mondial, rusoiaca conducând cu 3-2. Ultima dată s-a impus Pavlyuchenkova, pe iarbă, la Eastbourne, în 2018. Pe hard conduce tot ea, cu 2-1, însă meciurile s-au jucat în urmă cu mult timp, în 2011, 2012 și 2013.

Pentru accederea în turul 3 al competiției australiene, Cîrstea va fi recompensată cu 131.400 dolari americani și 130 puncte WTA, care într-un clasament live echivalează cu un avans de 4 locuri în ierarhia mondială, până pe 34. Însă e prea devreme pentru astfel de calcule, dinamica modificărilor din clasament fiind în permanentă modificare, precizează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel