Australian Open. Ana Bogdan - kazaha Iulia Putinţeva, rezultat
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a reuşit cea mai mare performanţă a carierei, calificarea în turul al treilea al unui turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe kazaha Iulia Putinţeva cu 1-6, 6-2, 6-3, la Melbourne.

Ana Bogdan a învins-o pe adversara sa mult mai bine clasată după două ore şi 7 minute de joc. Bogdan, care va intra în premieră în top 100 după această victorie, a pierdut primul set fără drept de apel, cu 1-6, şi l-a început cu stângul pe al doilea, fiind condusă cu 2-0.

Românca s-a mobilizat şi a reuşit o revenire de senzaţie, cu şase ghemuri câştigate la rând. Ana Bogdan a debutat mai bine în ultimul set, câştigând pe propriul serviciu, dar apoi Putinţeva a luat următoarele două ghemuri. Românca şi-a recuperat break-ul şi a rupt echilibrul, cu patru ghemuri consecutive, ducând scorul la 5-2, încheind conturile cu 6-3.

Bogdan a reuşit 4 aşi (Putinţeva 1), a făcut 3 duble greşeli (5 adversara), având procentaje mai bune la ambele servicii (68%-55% la primul, 43%-42% la al doilea), precum şi la mingile de break transformate (5/8, faţă de 4/8).

[citeste si]

Românca şi-a asigurat un cec de 142.500 dolari australieni şi 130 de puncte WTA, iar în turul următor o va înfrunta pe câştigătoarea duelului dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova şi americanca Madison Keys, cap de serie numărul 17. Tot joi, în runda a doua la simplu, Sorana Cîrstea a fost învinsă de cehoaica Lucie Safarova (N. 29) cu 6-2, 6-4. Simona Halep, principala favorită a turneului, va juca joi în turul secund cu canadianca Eugenie Bouchard, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel