Australian Open. Alți trei jucători au scutire de la vaccinare - surse
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 07 ian 2022, 11:34
WhatsApp
Novak Djokovic
Novak Djokovic
Cel puțin alți trei participanți la Australian Open cu aceeași scutire medicală ca și Novak Djokovic se află deja în țară, iar alții ar putea sosi în cursul săptămânii viitoare, a declarat vineri o sursă pentru Reuters.

Djokovic își petrece vineri Crăciunul ortodox pe rit vechi în detenție, după ce i-a fost anulată viza la sosirea în Australia, când oficialii au decis că documentația sa era insuficientă pentru a-i permite intrarea în țară, fiind nevaccinat.

Disputele politice, atât pe plan intern, cât și în străinătate, s-au intensificat în cursul nopții, în timp ce echipa de avocați a lui Djokovic pregătește documentele menite să îi prelungească șederea, după o audiere ce va avea loc luni, la o instanță federală din Melbourne.

Cu toate acestea, câștigătorul a 20 de turnee de Grand Slam ar putea să nu fie singurul nevaccinat care speră să participe la Australian Open și care se confruntă cu o posibilă expulzare din țară.

Ministrul de interne, Karen Andrews, a confirmat că forțele de frontieră australiene evaluează acreditările altor două persoane care au intrat în țară în baza aceleiași scutiri acordate lui Djokovic, precizează Mediafax.

O sursă familiarizată cu această chestiune a declarat pentru Reuters că un al treilea participant la Grand Slam a intrat, de asemenea, în Australia în baza aceluiași certificat, care a fost pus în aplicare de Tennis Australia (federația de tenis) și de guvernul statului Victoria.

Vezi și: Serbia, protest OFICIAL în cazul Djokovic

Este posibil să fi fost acordate scutiri și jucătorilor sau oficialilor care nu au ajuns încă în Australia, a adăugat sursa.

În timp ce turneul propriu-zis începe pe 17 ianuarie, săptămâna viitoare vor începe evenimentele ITF Junior și turneele în scaun cu rotile, la fel și turneele de calificare pentru Australian Open.

Tennis Australia nu a făcut niciun comentariu pe această temă, de când Djokovic a fost reținut inițial pe aeroportul din Melbourne, miercuri, puțin după ora 23.00.

Directorul turneului, Craig Tiley, care este și directorul executiv al Tennis Australia, a apărat scutirea medicală acordată lui Djokovic, înainte de reținerea sa.

Srdjan Djokovic, tatăl jucătorului reținut, a afirmat că peste 20 de scutiri au fost acordate participanților la turneu înainte de intervenția Forțelor de Frontieră australiene.

Tiley a declarat săptămâna aceasta că au fost depuse 26 de cereri de scutire, dar doar „câteva" au fost aprobate.

Echipa de avocați a lui Djokovic, formată din Nick Wood și Paul Holdenson, este așteptată să depună sâmbătă alte documente în sprijinul cererii de amânare a plecării lui Djokovic, de nouă ori campion la Australian Open.

Justin Quill, partener la Thomson Geer, specializat în dreptul mass-media, a declarat că Djokovic ar putea juca la Australian Open chiar și în timp ce procesul de contestare a decizei de expulzare va continua.

El a spus că, în cazul în care cererea pentru un ordin provizoriu de ședere al lui Djokovic va avea succes, audierea în chestiunea propriu-zisă va fi probabil programată pentru o dată care va fi mult după încheierea turneului, din 30 ianuarie.

Quill a spus că el crede că Balance of Convenience, principiul ce trebuie luat în considerare de către judecători, ar putea să-l favorizeze pe Djokovic.

"Dacă se dovedește că ministrul de interne are dreptate și că, în cele din urmă, câștigă cazul, atunci îl pot deporta pe Djokovic. Nu are un impact prea mare asupra ministrului", a spus Quill.

„Dacă se dovedește însă că Novak are dreptate și că nu au avut niciodată dreptul să îl deporteze, el nu poate recupera șansa de a participa la Australian Open 2022. Nu-și poate recupera tentativa de a intra în istorie ca cel mai mare câștigător de Grand Slam din istorie."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?