Australia - Doi turişti britanici, în stare gravă după ce au fost atacaţi de un rechin
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Doi britanici au fost grav răniţi, unul dintre ei pierzându-şi un picior, după ce au fost atacaţi de un rechin într-o populară destinaţie turistică din regiunea Whitsunday din Australia, vizitată de peste 750.000 de persoane anual, informează DPA, scrie Agerpres.

Incidentul a avut loc marţi, în apropiere de Airlie Beach, în statul australian Queensland, când cei doi tineri turişti făceau snorkeling. Nu este clar ce specie de rechin i-a atacat.

Unul dintre aceştia, în vârstă de 28 de ani, şi-a pierdut piciorul drept, iar celălalt, de 22 de ani, a suferit laceraţii în zona gambei, a indicat Serviciul de Ambulanţă din Queensland.

Turiştii au fost trataţi de paramedici la faţa locului înainte de a fi transportaţi cu elicopterul la Spitalul Mackay din apropiere, a precizat aceeaşi sursă.

Starea celor doi tineri rămâne gravă, dar stabilă, a completat acesta.

Rechinul l-a atacat mai întâi pe unul dintre cei doi, apoi s-a întors şi l-a muşcat pe cel de-al doilea, a precizat Tracey Eastwick, un oficial din cadrul Serviciului de ambulanţă.

La momentul atacului, la bordul unei bărci operate de agenţia de turism ZigZag Whitsundays, care lăsase turiştii să facă snorkeling în zonă, se aflau 20 de persoane, însă nu este clar câţi dintre aceştia se aflau în apă.

"Cu întristare confirmăm faptul că doi dintre turiştii noştri au fost răniţi în urma unui atac al unui rechin în această dimineaţă", a precizat agenţia într-o declaraţie.

Coasta de est a Australiei, lângă Marea Barieră de Corali, s-a confruntat începând de anul trecut cu o creştere a numărului atacurilor rechinilor, unul dintre acestea soldându-se cu un deces, în luna noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel