Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, sesizare la CSM, împotriva ministrului Economiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat că a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, cerând tragerea la răspundere a ministrului Economiei, Virgil Popescu, pentru declaraţii referitoare la un posibil faliment al RADET, înainte ca instanţa să se pronunţe.

Bădulescu a făcut declaraţia în cadrul şedinţei Consiliului General al Capitalei, în timpul dezbaterilor referitoare la delegarea serviciului de termoficare către Compania Termoenergetica, după falimentul RADET, potrivit Agerpres.

"În cursul zilei de ieri am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu încălcarea art. 395 şi 396 din Codul de procedură civilă şi am cerut tragerea la răspundere a ministrului Economiei pentru următoarele motive: art. 395 spune clar, după încheierea dezbaterilor, completul de judecată deliberează în secret asupra hotărârii ce urmează să se pronunţe. Atitudinea şi modul în care a declarat ministrul o sentinţă pe care o cunoştea va trebui să fie cercetată şi să vedem dacă statul de drept, pe care dumneavoastră prin întâistătătorul partidului, şi anume Iohannis, îl clamaţi şi-a făcut treaba. Aşa scrie în Codul de procedură civilă", a explicat el.

"Mâine vom avea o întâlnire"

Pe 6 noiembrie, ministrul Economiei declara că pe 11 noiembrie Regia Autonomă de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice (RADET) ar putea intra în faliment, iar Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru această situaţie.

"Mâine vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vreau ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. ELCEN este pregătită să livreze energie termică, însă trebuie ca Primăria să fie pregătită, să găsim soluţia cine să cumpere acel agent termic, Primăria direct... Primăria să se asigure că toate subvenţia către ELCEN este plătită", spunea ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel