AUR, posibilă desființare: Călin Georgescu, propunerea lui Simion la președinția partidului, încalcă Legea 217/2015
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Călin Georgescu - George Simion/ Foto Facebook
Călin Georgescu - George Simion/ Foto Facebook
Conducerea AUR sabotează propriul partid, ba chiar încearcă să determine desființarea acestuia, pentru fapte penale. 

După comunicatul în care Simion și Târziu minimalizează Holocaustul, Călin Georgescu face declarații stupefiante despre Zelea Codreanu, Ion Antonescu și neagă crimele legionarilor. Legea 217/2015 consideră infracțiuni astfel de fapte. Cei care încalcă legislația pot ajunge la închisoare, iar partidul din a cărui conducere fac parte poate fi desființat.

Călin Georgescu a fost propus de George Simion președinte de onoare al partidului, în 24 ianuarie, la Iași. Propunerea nu a fost încă validată în forurile statutare.

”L-am întrebat pe Călin Georgescu de ce îl consideră Erou pe Corneliu Zelea Codreanu. Mi-a dat un răspuns stupefiant: pentru că s-a luptat pentru moralitate”, scrie Dan Andronic pe Facebook. ”Despre Holocaust nu a știut ce să spună, iar finalul este apoteotic! Asasinarea lui Duca, Armand Călinescu, Madgearu, Iorga sunt exemple de istorie falsificată. Cred că cineva are interesul să termine AUR, altfel nu-mi explic greșelile incredibile din ultimele săptămâni”, își încheie postarea analistul citat.

”Dacă nu vrei să ții cont de demonstrații, ești ori rău intenționat, ori ignorant”

Virgil Nițulescu, directorul Muzeului Țăranului Român se arată, de asemenea, revoltat de declarațiile lui Georgescu. ”Citesc că a declarat că Zelea Codreanu și Antonescu au făcut ”și fapte bune”, dar că despre alte fapte (se prezumă, cele rele), nu se poate pronunța, pentru că trebuie să le demonstreze istoricii. Păi, istoricii le-au demonstrat! Pe alea bune nu trebuie să le demonstreze istoricii? Doar pe alea rele? Pe alea bune le știe dl. Georgescu de la el de-acasă? Despre faptele bune și faptele rele pe care le-au făcut personajele istorice, ele nu mai trebuie demonstrate, pentru că au fost, deja, demonstrate. Dacă nu vrei să ții cont de demonstrații, ești ori rău intenționat, ori ignorant”, scrie Nițulescu.

”Mă uit cu spaimă, uimire și cutremurare...”

Politologul Andrei Țăranu, profesor la SNSPA, se declară înspăimântat de degradarea discursului politic. ”Mă uit cu spaimă, uimire și cutremurare la Călin Georgescu. Cuvinte goale, declarații peremptorii. Tocmai a spus că crimele comunismului au produs 60.000.000 (șaizeci de milioane) de morți în România. Bate câmpii îngrozitor. Îl întreb, pe această cale, pe Sorin Lavric dacă îi face cineva training pe problemele istorico-ideologice acestui domn, Președinte de Onoare al AUR (e corect gramatical). 

Domnul se declara suveranist, adică împotriva Tratatului de la Lisabona și, în genere, a Uniunii Europene și a NATO. Ele sunt mijloace pentru a ne rezolva problemele noastre (spune domnul Georgescu). Vorbește despre Imperiul Globalist care a distrus omenirea.

Sper ca orice om cu capul pe umeri după ce l-a văzut în seara asta pe domnul Georgescu spunând atâtea inepții își va revizui măcar puțin perspectiva asupra unui val generat de AUR”. 

Maximilian Katz, directorul Centrului pentru monitorizarea și combaterea antisemitismului în România, Alexandru Florian, directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România, și Alexandru Muraru, consilierul premierului pe probleme de xenofobie și antisemitism, au condamnat declarațiile negaționiste și elogierea unor criminali, făcute de Călin Georgescu. Muraru a făcut plângeri penale, la începutul lunii ianuarie, pe numele lui Simion și Târziu și a cerut scoaterea în afara legii a partidului condus de cei doi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel