AUR își alege candidatul la prezidențiale. Condițiile impuse de partid. "Vrem să îl înlocuiască pe actualul președinte taciturn"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
AUR a dat startul cursei interne pentru candidatura la prezidențiale.

AUR anunță că a dat startul cursei interne pentru candidatura la prezidențiale și că vor să îl înlocuiască la Cotroceni pe actualul președinte al României, Klaus Iohannis.

"Alianța pentru Unirea Românilor a dat startul cursei interne pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale din acest an. Vrem să propunem românilor cel mai bun candidat, care, după alegerile din noiembrie, să îl înlocuiască la Cotroceni pe actualul președinte taciturn, Klaus Iohannis, și să repare ce a stricat turistul în cei 10 ani de mandat.

Ne-am săturat de felul în care la primării, la consilii județene, la parlamentare sau prezidențiale ies candidați din joben în urma blaturilor dintre partidele politice. Noi am intrat în această luptă ca să fim altfel.

De aceea, în perioada 16 februarie - 16 martie, fiecare dintre cei pe care voi, românii, considerați că pot fi cu succes un președinte mai bun decât Klaus Iohannis sau fiecare dintre românii care aderă la cei patru piloni ai AUR - națiune, familie, credință și libertate - sunt invitați să se înscrie pe Platforma de Merit AUR, iar ulterior, până pe data de 16 iunie, să meargă în fiecare filială din județele țării sau din diaspora pentru a-i convinge pe membrii și simpatizanții AUR să îi susțină în cadrul competiției interne pentru desemnarea candidatului AUR la alegerile prezidențiale.

Criteriile pe care trebuie să le îndeplinească candidații, potrivit AUR

Cei care se vor înscrie în competiția internă a AUR trebuie să îndeplinească o serie de criterii fundamentale:

- Să fie cetățean român, cu domiciliul în țară.

- Să nu aibă antecedente penale.

- Să fi realizat lucruri remarcabile în interesul românilor.

- Să nu fi dobândit în mod voluntar cetățenia unei alte țări sau să își fi exercitat drepturile de cetățenie într-o altă țară, ori să își fi declarat loialitatea față de o altă țară.

- Să beneficieze de o majoritate de 50%+1 din voturi în cadrul congresului partidului AUR pentru desemnarea la funcția de Președinte al României.

- Este o persoană cu integritate, bun caracter și reputație.

- Candidații trebuie să fi împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puțin 35 de ani pentru a fi ales în funcția de Președinte al României.

Candidatul AUR va ajunge în turul 2 și oferim șansa unei candidaturi celui sau celei despre care românii vor spune că este cel mai bun pentru a fi candidatul AUR și viitorul președinte al României.

Etapele competiției

Competiția internă pentru desemnarea candidatului AUR pentru alegerile prezidențiale se va desfășura în următoarele etape:

16 februarie – 16 martie: înscrierea sau propunerea de candidați în Platforma de Merit AUR și pe aplicația mobilă AUR.

16 martie – 31 martie: analiza dosarelor persoanelor înscrise și publicarea pe Aplicația mobilă AUR a numelor celor care întrunesc condițiile de eligibilitate. Ulterior se va deschide o sesiune de vot în cadrul căreia vor trebui să obțină minim 50 de voturi PRO candidatură din rândul membrilor AUR.

3 aprilie: anunțarea listei de 10 candidați acceptați pentru competiția internă AUR.

4 aprilie – 14 iunie: demararea procedurilor de campanie internă în cadrul filialelor AUR din țară și din diaspora (vizitarea a cel puțin 3 locații din diaspora reprezintă o condiție obligatorie) – în această perioadă vor fi organizate dezbateri regionale în București, Constanța, Iași, Cluj, Timișoara și Craiova la care vor lua parte persoanele ce se vor afla pe lista de 10 posibili candidați.

15 iunie – între orele 07:00 – 21:00: procedura de vot în cadrul aplicației AUR.

16 iunie: anunțarea candidatului AUR pentru alegerile prezidențiale din 2024", transmite AUR într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel