Augustin Zegrean: Spaima nu trebuie să fie atât de mare că judecătorii au respins Legea Big Brother și cea privind cartelele prepay
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Respingerea de către judecători Curții Constituționale a României a Legii Big Brother și a celei privind cartelele telefonice prepay nu trebuie să producă o "spaimă", consideră președintele CCR, Augustin Zegrean.

"Nu cred că spaima trebuie să fie atât de mare. Nu de aici provine nesiguranța, din faptul că atunci când vă cumpărați o cartelă nu vă dați numele acolo. Ați putea și să vi-l dați, ar fi același lucru. Nici până acum nu se dădeau numele și nu ataca nimeni România din cauza asta", a afirmat șeful CCR, Augustin Zegrean, înainte de ședința de marți.

El a precizat că în zilele următoare Curtea va publica motivarea deciziei în cazul Legii de identificare a utilizatorilor de cartele telefonice prepay.

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, în luna septembrie, că Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2011 privind comunicaţiile electronice este neconstituţională, după ce a admis sesizarea Avocatului Poporului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel