Augustin Zegrean, prima REACȚIE după ce Florin Cîțu s-a RETRAS!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR, a vorbit, pentru DCNews, după gestul lui Florin Cîțu de a se retrage, chiar înainte de votul din Parlament. 

”Se resetează tot. Se reia de la capăt. Parlamentul încă n-a respins nicio propunere de învestitură pentru că niciuna n-a ajuns în Parlament” a explicat Augustin Zegrean pentru DCNews. 

„Președintele trebuie să reia discuțiile cu partidele parlamentare, să desemneze un nou premier, care să formeze un nou guvern” a continuat fostul președinte al CCR. 

Întrebat dacă astăzi e ziua zero, Augustin Zegrean a răspuns că nici măcar atât: ”Nici măcar ziua zero. Numărătoarea nu începe de mâine, ci din ziua în care persoana desemnată va cere Parlamentului votul de învestitură”. 

Augustin Zegrean a mai explicat că decizia CCR de astăzi, care a declarat în integralitate OUG pentru alegerile anticipate neconstituțională nu împiedică organizarea alegerilor anticipate pe legislația în vigoare. Fostul președinte al CCR a afirmat că, deși decizia CCR nu-i împiedică cu nimic, ”se vede că ei nu vor” organizarea de alegeri anticipate. 

Cât despre planul inițial, să fie alegeri anticipate în același timp cu alegerile locale, Augustin Zegrean ne-a mărturisit: ”De ieri, de alalăteri mă întreabă dacă pot fi amânate alegerile locale”. ”N-o să avem alegeri anticipate, o să avem alegeri amânate” a continuat fostul președinte al CCR. 

Judecătorul a explicat că se vorbește că din cauza noului coronavirus s-ar dori amânarea alegerilor locale: ”Să dai vina pe așa ceva... mă rog, este o soluție, politicienii se agață și de un fir de ață”, 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel