Augustin Zegrean: Președintele are deja numele în joben, trebuie doar să-l scoată. Astăzi a fost o tatonare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean
Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, susține că președintele Klaus Iohannis ar avea deja numele premierului, doar că amână anunțarea acestuia.

"Eu cred că președintele are deja numele în joben, trebuie doar să-l scoată. Și nu l-a spus astăzi pentru că nici nu putea să îl anunțe astăzi, să desemneze astăzi o persoană pentru că persoana desemnată trebuie în maxim 10 zile să își facă lista de Guvern și programul de guvernare care trebuie să-l prezinte Parlamentului.

Astăzi a fost o tatonare din partea ambelor părți care s-au prezentat acolo sau câte părți o fi, de o parte e președintele, de cealaltă parte sunt partidele care vor să spună premierul. Deci a fost o discuție premergătoare până când Parlamentul nu este înființat și Parlamentul este înființat după ce jumătate plus unul din numărul deputaților și senatorilor sunt validați și depun jurământul.

Președintele trebuie să țină cont ca persoana pe care o numește să poată fi și validată de Parlament pentru că altfel va fi acuzat că a făcut propunerea doar ca să treacă timpul, să facă un pas spre dizolvarea Parlamentului. După aceea mai poate face o singură propunere care ori forțează mâna Parlamentului să valideze persoana respectivă pentru că Parlamentul nu vrea să facă alegeri anticipate în România, niciodată nu a vrut și nu va vrea... Dacă nu votează două propuneri succesive în termen de 60 de zile președintele poate dizolva Parlamentul după consultarea liderilor grupurilor parlamentare. ", a declarat Augustin Zegrean în direct la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel