Audieri pentru conducerea DNA. Înlocuitorii lui Papici și Alexandru, la interviu
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Inspector DNA
Inspector DNA

Înlocuitorii procurorilor Lucian Papici și Mariana Alexandru vor fi audiați la CSM. Propunerile pentru conducerea DNA sunt: Gheorghe Popovici, propus pentru a prelua conducerea secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, în locul lui Lucian Papici și procurorul Dănuţ Volintiru, pentru funcția imediat următoare. 

Procurorul Gheorghe Popovici a fost promovat la DNA de la Parchetul Tribunalului Tulcea. El este specializat în dosarele cu magistraţi bănuiţi de fapte de corupţie. Mai are experienţă şi în cazurile cu funcţionari publici, cum ar fi Sorin Blejnar şi Codruţ Marta, scrie Digi 24. Este cunoscut și pentru ultima anchetă la care a lucrat, dosarul Antena Group.

Adjunct al secţiei de combatere a corupţiei a fost propus magistratul Dănuţ Volintiru. El a fost procuror la Gorj, unde a instrumentat dosarul Trofeul Calităţii.

Ionuț Mateo, judecătorul care l-a condamnat pe Adrian Năstase, candidează pentru cea de-a doua funcţie ca importanţă în Curtea Supremă de Justiţie. Dacă va fi numit vicepreşedinte al Înaltei Curţi, Ionuţ Matei va conduce completul de cinci judecători care vor da verdictul final în „Cazul Zambaccian”, ultimul dosar de corupţie care îl vizează pe Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel