Auchan refuză să plece din Rusia
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Ieşirea Auchan de pe piaţa rusă şi transferarea activelor sale unei terţe părţi în ţară va consolida doar ecosistemul financiar local, o soluţie care nu va aduce pacea, a afirmat Yves Claude, preşedintele şi directorul general al Auchan Retail, într-un interviu acordat publicaţiei Le Journal du Dimanche, transmite Bloomberg.

Decizia Auchan de a rămâne în Rusia nu este determinată de motive economice şi financiare, a declarat şeful retailerului francez. Acesta a adăugat că se aşteaptă ca afacerile pe piaţa rusă să fie neprofitabile anul acesta.

În 2021, Rusia a generat venituri de 3,2 miliarde de euro, reprezentând 10% din veniturile totale ale Auchan Retail.

Declaraţiile lui Claude vin după ce miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că firmele franceze, inclusiv producătorul auto Renault şi retailerul Auchan, trebuie să iasă de pe piaţa rusă.

"Renault, Auchan, Leroy Merlin trebuie să înceteze să mai fie sponsori ai maşinii ruse de război, să oprească finanţarea uciderii copiilor şi a femeilor şi a violurilor. Companiile franceze trebuie să iasă de pe piaţa rusă", le-a spus Zelenski parlamentarilor francezi.

Ucraina cere boicotarea Auchan



Într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, ministrul Apărării din Ucraina, Dmitro Kuleba, a cerut consumatorilor să boicoteze Auchan, care este prezent şi pe piaţa ucraineană, cu 43 de magazine.

De asemenea, Kuleba a cerut boicotarea retailerului francez de articole sportive Decathlon şi a brandului Leroy Merlin.

Cele trei branduri au 77.500 de angajaţi în Rusia, iar Auchan are 6.000 de angajaţi în Ucraina.

"Dacă Auchan pleacă, 30.000 de oameni îşi pierd locurile de muncă" în Rusia, a declarat Claude. Ieşirea de pe piaţa rusă ar expune directorii locali la proceduri penale pentru faliment fraudulos, a adăugat oficialul Auchan.

Justificări similare a dat şi Leroy Merlin pentru a explica decizia de a rămâne pe piaţa rusă.

De la lansarea invaziei în 24 februarie, peste 400 de companii s-au retras din Rusia, lăsând în urmă active de miliarde de dolari, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel