Au terorizat un oraș, iar acum sunt vânate. Maimuțele sălbatice au devenit o amenințare pentru locuitorii unui oraș
Maimuțele sălbatice au terorizat un oraș, atacând atât copii, cât și adulți.
Maimuțele sălbatice terorizează un mic oraș din sud-vestul Japoniei, pătrunzând în case și mușcând oamenii, ori înfingându-și ghearele în victimele lor. Locuitorii au deschis o vânătoare a animalului, au transmis oficialii. Aproximativ 20 de persoane din zona Ogori din Yamaguchi au fost atacate de o maimuță începând din 8 iulie, majoritatea fiind rănite ușor, potrivit biroului administrativ al orașului.
Cea mai mică victimă este o fetiță de 10 luni, al cărei picior a fost zgâriat de maimuță după ce aceasta a intrat pe o ușă de la primul etaj al casei sale. Marți seara, maimuța a lovit într-o școală primară, mușcând un băiețel de 10 ani de brațe, a informat postul public NHK.
Macacii ar putea fi cei vinovați de atacuri
Mamiferul a mai atacat două persoane marți seara și miercuri dimineața: o femeie în vârstă de 60 de ani și o femeie de 80 de ani, ambele aflate în aer liber în acel moment, scrie CNN.
În alte atacuri recente, maimuța a mușcat un bărbat care usca rufele afară și o femeie a cărei ușă era deschisă. De asemenea, a atacat doi frați mici după ce s-a urcat în casa lor printr-o fereastră, a raportat NHK.
Autoritățile nu au confirmat ce tip de maimuță a fost responsabilă pentru atacuri, dar au spus că zona este locuită de macaci, cunoscute și sub numele de maimuțe japoneze de zăpadă. Macacii pot fi găsiți în parcuri din mai multe zone ale Japoniei, deseori strângând mâncare de la vizitatori.
Poliția intensifică patrulele în zonă și îndeamnă publicul să țină ferestrele închise în timp ce vânătoarea continuă. Zona Ogori este în mare parte rezidențială și este rar ca o maimuță sălbatică să părăsească pădurea și să facă rău oamenilor, a declarat un purtător de cuvânt al biroului orașului.
Avertisment în privința variolei maimuței: Pacienţii trebuie să evite contactul cu animalele de companie
Până acum, 106 persoane din Marea Britanie au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul variolei de maimuţă.
Gerbilii, hamsterii şi alte rozătoare ar putea fi deosebit de sensibile la boala care stârneşte îngrijorarea că s-ar putea răspândi în rândul populaţiei de animale.
Guvernul britanic a transmis că până acum nu au fost detectate cazuri la animalele de companie şi că riscul este încă scăzut, conform BBC.
„Îngrijorarea este că virusul ar putea pătrunde în animalele domestice şi, în esenţă, ar pricinui ping-pong-ul între acestea şi oameni”, a afirmat profesorul Lawrence Young, virolog la Universitatea din Warwick. „Dacă nu eşti atent, s-ar putea crea un focar care ar putea duce la răspândirea de la animale la oameni şi vom fi într-o buclă de infecţie”, notează Mediafax.
Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat că apariția cazurilor de variola maimuței în 21 de țări din afara Africii a stârnit alertă, dar a precizat că este foarte greu ca să devină o pandemie.
„Am fost alertați ca toți ceilalți când am văzut creșterea numărului de cazuri, pentru că nu am avut cazuri și dintr-odată avem, dar nu sunt îngrijorat în acest moment. Urmărim și monitorizăm cu mare atenție. Se pare că aceasta este o situație care nu este atât de transmisibilă, așa că este foarte dificil să devină o pandemie și se pare că există deja vaccinuri care pot funcționa. Rămânem calmi și monitorizăm situația, dar cred că în acest moment adevărata problemă este încă Covid”, a declarat directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, potrivit Sky News. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News