Data actualizării:
Data publicării:

Liniile de urgență din Spania au picat. Poliția, Pompierii și Ambulanța nu au putut fi apelate

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Liniile de urgență 112 au fost întrerupte marți dimineață, iar cauza ”pare a fi o problemă de telecomunicații larg răspândită”.

Liniile telefonice de urgență ale poliției, pompierilor și serviciilor de sănătate din mai multe regiuni spaniole au fost întrerupte marți dimineață din cauza a ceea ce ”pare a fi o problemă de telecomunicații larg răspândite”, relatează Reuters.

Astfel, serviciile de urgență din Insulele Baleare, Catalonia, Valencia și Țara Bascilor au raportat întreruperi în mesajele de pe conturile lor de pe platforma de socializare X. Primăria din Vitoria și administrația provincială din Alava au declarat, de asemenea, că liniile lor fixe au fost căzute.

Un purtător de cuvânt al companiei spaniole Telefonica nu a fost în măsură să comenteze imediat întreruperile raportate.

Amintim că Australia s-a confruntat cu o problemă legată de telecomunicații, după ce o pană uriașă de curent a lăsat peste 10 milioane de utilizatori de telefonie și internet.

Directorul companiei de telefonie, una dintre cele mai mari din Australia, a afirmat că nu există vreun indiciu care să arate un posibil atac cibernetic, dar că au fost exploatate toate pistele posibile.

Zeci de spitale nu au putut primi apeluri telefonice, iar telefoanele fixe din rețeaua Optus nu au putut apela serviciile de urgență. Orele de vârf au fost haotice la Melbourne, după ce o ”pană de comunicații” a perturbat serviciile feroviare, potrivit Metro Trains Melbourne.

Citește și: Serviciile de telecomunicații din Fâșia Gaza, întrerupte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel