Au început să se ridice rușii: Un deputat comunist îi cere lui Putin să oprească războiul. ”Vom avea mai mulți orfani în țară”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay/ Vladimir Putin
foto pixabay/ Vladimir Putin
Deși nerecunoscut oficial de Rusia, războiul este un fapt care, în ciuda restricțiilor impuse mijloacelor de comunicare din Federația Rusă, ajunge la oficiali și la populația simplă. 

S-a tot vehiculat că mulți nu sunt de acord cu Vladimir Putin și conflictul militar pe care Rusia îl desfășoară în Ucraina. Deși în dezacord cu liderul de la Kremlin, mulți tac și-i spun ceea ce acesta vrea să audă, acesta fiind sistemul pe care Vladimir Putin l-a dezvoltat în Federația Rusă. Așa se explică și faptul că nu a fost informat cu privire la adevăratul potențial militar al Rusiei, dar și cu privire la ce întâmplă în Ucraina, unde trupele ruse nu au tocmai succesul mult dorit de liderul rus. 

După o lungă perioadă de tăcere, apar tot mai mulți care-i cer lui Vladimir Putin să se oprească. 

”Vom avea mai mulți orfani în țară”

De această dată, un deputat al Partidului Comunist din Rusia i-ar fi cerut lui Vladimir Putin să pună capăt războiului și să retragă forțele armate din Ucraina, relatează Sky News, conform Mediafax. 

Într-o rară manifestare de opoziție față de războiul din Ucraina, Leonid Vasyukevici a declarat vineri: "Înțelegem că, dacă țara noastră nu oprește operațiunea militară, vom avea mai mulți orfani în țară".

El a vorbit în cadrul unei reuniuni a Adunării legislative regionale Primorsk din portul Vladivostok. Adresându-și comentariile președintelui rus, discursul său a fost prezentat într-o înregistrare video postată pe un canal Telegram, conform sursei citate. 

Susținătorii lui Putin spun că declarațiile sunt provocare politică

Un alt deputat a urmat pentru a susține punctul de vedere al lui Vasyukevici, însă, ulterior, președintele adunării legislative a emis o declarație în care a calificat comentariile drept o "provocare politică" care nu este susținută de majoritatea legislatorilor.

La începutul acestei luni, un diplomat rus cu sediul la Geneva a demisionat, spunând că îi este "rușine" de război. Rusia a impus sancțiuni severe pentru contestarea publică a narațiunii Kremlinului cu privire la operațiunea militară din Ucraina.

Dar lui Vladimir Putin nu pare să-i pese de orfani. Afla într-o vizită filmată la militarii ruși răniți, Vladimir Putin i-a spus unui militar, tatăl unui copil de nouă luni și soț, că ”Va fi mândru cu așa tată!”. 

Și totuși, timpul va scoate la iveală ceea ce s-a întâmplat și întrebarea este una clară: cât de mândri vor fi copiii lăsați astăzi orfani în Rusia de tații lor, care au comis orori în Ucraina? 

Ucraina s-ar putea retrage. Trupele ruse avansează

O retragere l-ar putea aduce pe președintele rus Vladimir Putin mai aproape de obiectivul său de a cuceri în întregime regiunile Luhansk și Donețk din estul Ucrainei. Trupele sale au câștigat teren în cele două zone cunoscute sub numele de Donbas.

Guvernatorul din Luhansk, Serhiy Gaidai, a declarat că trupele ruse au intrat în Sievierodonetsk, cel mai mare oraș din Donbas încă deținut de Ucraina, după ce au încercat să prindă în capcană forțele ucrainene timp de câteva zile. Gaidai a declarat că 90% din clădirile din oraș au fost avariate.

"Rușii nu vor reuși să captureze regiunea Luhansk în următoarele zile, așa cum au prezis analiștii", a declarat Gaidai pe Telegram, referindu-se la Sievierodonetsk și la orașul Lysychansk, aflat de cealaltă parte a râului Siverskiy Donets.

"Vom avea suficientă forță și resurse pentru a ne apăra. Cu toate acestea, este posibil ca, pentru a nu fi încercuiți, să fim nevoiți să ne retragem". 

Reprezentanții separatiști proruși ai Rusiei au declarat că acum controlează Lyman, un nod feroviar la vest de Sievierodonetsk. Ucraina a declarat că Rusia a capturat cea mai mare parte din Lyman, dar că forțele sale blochează un avans spre Sloviansk, în sud-vest.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel