Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cover designed by Freepik - chandlervid85
Cover designed by Freepik - chandlervid85
În Australia a fost înființat un supermarket low-cost, pentru a veni în sprijinul celor care se confruntă cu un cost al vieții ridicat.

În speranța de a aborda creșterea costului produselor alimentare, a fost înființat un mini-supermarket pentru a-i ajuta pe cei care întâmpină probleme, potrivit abc.net.au.

Înființat de furnizorul de locuințe sociale, Home in Place, Pantry și-a deschis porțile la centrul comunitar 123, unde rezidenții se întâlnesc de obicei pentru diferite activități ori evenimente.

Magazinul alimentar a fost înființat pentru a ușura o parte din povara financiară impusă consumatorilor care se confruntă cu presiunile de zi cu zi. Pentru membrii comunității locale, vestea deschiderii unui supermarket low-cost este binevenită.

Wilfred King, un localnic din Broken Hill, a spus că deschiderea magazinului „înseamnă mult pentru stradă” (n.r. pe care locuiește el).

„Majoritatea oamenilor care locuiesc aici nu au mașini [pentru a ajunge la magazine]”, a spus bărbatul.

King a spus că a reușit să ia majoritatea articolelor la un cost mult mai mic și că mediul este destul de prietenos pentru a face cumpărături.

„Toată lumea este binevenită aici, angajații sunt foarte prietenoși”, a mai zis el.

Foto: Freepik

Costul vieții e din ce în ce mai mare

Pe măsură ce costul vieții continuă să crească, unii australieni se străduiesc să găsească alternative pentru a face economii. Managerul executiv pentru dezvoltare comunitară Home in Place, Krystal Moores, a spus că deschiderea supermarketului low-cost este deosebit de oportună.

Intenționând să-i ajute pe cei din medii socio-economice inferioare în special, ea a spus că este important să se asigure că nevoile de zi cu zi sunt accesibile comunității.

„Obiectivul este de a-i viza cu adevărat pe cei care întâmpină greutăți și de a le oferi articole de uz casnic de bază la un cost mult mai mic”, a spus Moores.

În parteneriat cu Food Bank, cea mai mare organizație caritabilă pentru combaterea foamei din Australia, hub-ul poate să vândă produsele furnizate de organizație la un preț mult mai mic.

Inițiativa este a doua de acest gen în stat. Un alt centru similar a fost deschis pe coasta centrală a New South Wales.

Krystal Moores a spus că „modelul de succes” al magazinului Central Coast a deschis calea pentru noul magazin din Broken Hill.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel