Au început cu stângul! Toate birourile electorale din Buzău, desființate de ÎCCJ
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Campania electorală din Buzău a început cu stângul, după lovitura dată de ÎCCJ. 

Hotărâre definitivă a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie! Toate birourile electorale din judeţul Buzău au fost desființate prin decizia instanței cu doar câteva ore înainte de începerea campaniei electorale. 

Tribunalul Buzău anunță o nouă tragere la sorți pentru desemnarea de preşedinţi şi locţiitori ai birourilor electorale din judeţ: 

”În conformitate cu sentinţa nr. 209/24.04.2024 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti în dosarul nr. 407/42/2024, definitivă prin decizia nr. 2500/09.05.2024 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, aducem la cunoştinţa publicului faptul că în data de 10 mai 2025, ora 15.00, la sediul Tribunalului Buzău se va efectua tragerea la sorţi în vederea desemnării preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale de circumscripţie, în conformitate cu prevederile art. 26 alin (5) din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale”. 

Desființarea birourilor electorale din județul Buzău a venit după o contestare în instanță, asta după ce și prima tragere la sorți a fost anulată de Biroul Electoral Central. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel