Au fost scoase la licitație proiectul tehnic și execuția lucrărilor pentru DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: dbonline.ro
Sursa foto: dbonline.ro
Consiliul Județean Dâmbovița a anunțat că au fost scoase la licitație proiectul tehnic și execuția lucrărilor pentru DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a anunțat astăzi că "au fost scoase la licitație proiectul tehnic și execuția lucrărilor pentru DN 71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia.  Vorbim de lărgire la 4 benzi a tronsonului Bâldana-Târgoviște, dar și modernizarea traseului Târgoviște-Sinaia”.

Valoarea proiectului se ridică 976.963.755,99 lei, iar deschiderea ofertelor celor care vor participa la această licitație este programată pentru data de 10.03.2022, potrivit dbonline.ro.

Subiectul DN 71 a fost dezbătut și pe finalul anului 2021, la vizita în Dâmbovița a vicepremierului României și ministru al Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu. Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a adus în atenția acestuia cele mai însemnate proiecte de infrastructură rutieră ale județului nostru, printre care s-a aflat și proiectul privind DN 71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia.

"E un proiect pe care ţin foarte mult să îl realizăm"

"În data de 7 ianuarie 2022, se transmite către validare licitaţia de proiectare şi execuţie. Depunerile de oferte se vor face până în 21 martie, evaluarea până în 21 iunie, iar noi credem că vom comunica rezultatul procedurii de atribuire, în funcţie de contestaţie, în august 2022. E un proiect pe care ţin foarte mult să îl realizăm (…). Pe sectorul doi, Târgovişte-Sinaia, avem termen limită de depunere a ofertei 15 ianuarie 2022. În principiu ar trebui să semnăm acest contract, proiectare plus execuţie, dacă nu avem contestaţii, la jumătatea lunii martie”, spunea Sorin Grindeanu, aflat în vizită la Târgoviște, la sfârșiul lunii decembrie, potrivit Agerpres.

"Cele 3 inele de centură pe care le-am promis dâmbovițenilor, inelele de centură ale Municipiului Târgoviște, orașelor Pucioasa - Fieni și centura orașului Găești, au susținerea ministrului Sorin Grindeanu și vor face obiectul unui protocol care va reglementa modul de colaborare interinstituţională în vederea realizării şi implementării acestora. De asemenea, proiecte extrem de importante pentru Dâmbovița au fost deblocate cu ajutorul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu. Mă refer aici la lucrările de execuție și lărgire la 4 benzi a DN 7 Bâldana - Titu, dar și ale DN 71 Bâldana - Tărgoviște - Sinaia. În acest caz, vorbim de extinderea la 4 benzi a tronsonului Bâldana-Târgoviște și modernizarea porțiunii Târgoviște-Sinaia.

Pe de altă parte, am invitat și primarii dâmbovițeni la întâlnirea cu vice-premierul Sorin Grindeanu. Aceștia i-au adus la cunoștință o serie de probleme legate de DN-urile care le traversează comunele, acestea necesitând lucrări de modernizare, dar și situația unor poduri care au nevoie de reparații în cel mai scurt timp. Vizita viceprim-ministrului și ministru al Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, este un mesaj clar: proiectele de infrastructură rutieră, cheia dezvoltării județului nostru, sunt în atenția și vor fi susținute de membrii guvernului", preciza președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, la finalul lui decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel