Au fost descoperite rămășițe umane în timpul operaţiunii de căutare a avionului privat prăbuşit în Marea Baltică
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Marina letonă a descoperit rămăşiţe umane şi resturi de avion în timpul operaţiunii de căutare a avionului privat Cessna 551 care s-a prăbuşit duminică seară în Marea Baltică în largul coastelor Letoniei, a declarat marţi un purtător de cuvânt al marinei.

"Ieri (luni), în mare au fost găsite unsprezece fragmente ale aeronavei, inclusiv bucăţi de scaune şi posibile obiecte aflate în bagaje, precum pantofi", a declarat pentru AFP Liva Veita, purtătoarea de cuvânt a marinei, scrie Agerpres.

"Au fost recuperate mai multe rămăşiţe umane", a spus ea, care au fost aduse apoi la ţărm în portul Ventspils şi predate poliţiei, care a deschis o anchetă penală.

Avionul care transporta patru persoane a decolat din Spania şi urma să aterizeze duminică în Germania, dar a continuat să zboare deasupra Europei.

Avioane de vânătoare franceze, germane, daneze şi suedeze au fost trimise să încerce să intre în contact cu echipajul avionului privat care şi-a continuat zborul.

Avionul, un Cessna 551, s-a prăbuşit în Marea Baltică, în largul Ventspils, în circumstanţe încă neelucidate.

Potrivit oficialului leton, o dronă a fost folosită pentru a identifica coordonatele cele mai probabile ale locului prăbuşirii, iar roboţi subacvatici au fost de asemenea desfăşuraţi în zonă.

Citește și:

Un avion privat s-a prăbuşit în Marea Baltică, în largul coastelor Letoniei. NATO a ridicat de la sol avioane de vânătoare pentru a monitoriza ce se întâmplă - Update

Aparatul de zbor, înregistrat în Austria, a decolat duminică din Jerez, în sudul Spaniei, fără a stabili un curs şi o destinaţie, conform website-ului FlightRadar24, care monitorizează zborul avioanelor.

A întors de două ori, la Paris şi Koln, după care s-a îndreptat direct spre Marea Baltică, trecând pe lângă insula suedeză Gotland. În jurul orei 17:00 GMT avionul a fost depistat de FlightRadar că pierde viteză şi altitudine, iar apoi a dispărut de pe radare.

"Am înţeles că avionul s-a prăbuşit în ocean, la nord-vest de oraşul Ventspils din Letonia", a declarat un purtător de cuvânt al serviciului suedez de salvare.

Avioane militare germane şi daneze au fost ridicate de la sol pentru a inspecta avionul Cessna, care a trecut prin spaţiul aerian al Germaniei şi Danemarcei, dar nu au reuşit să contacteze pilotul avionului şi nu au văzut pe nimeni în carlinga acestuia, informează autorităţile suedeze.

Ziarul german Bild informează pe surse că la bordul aparatului se afla un bărbat, soţia acestuia şi cele două fiice ale lor. Un elicopter al forţelor aeriene din Lituania a fost trimis la locul prăbuşirii avionului, la solicitarea Letoniei, care a trimis la locul presupus al prăbuşirii o navă de salvare.

"Navele noastre se îndreaptă spre locul unde s-a prăbuşit avionul", a declarat Liva Veita, purtător de cuvânt al Marinei Militare Letone. Un feribot al liniei maritime Stena Line, care călătorea între Ventspils, în Letonia şi Norvik, în Suedia, a fost redirecţionat spre locul prăbuşirii avionului Cessna.

Anterior, un purtător de cuvânt al forţelor aeriene din Lituania a declarat că un avion de luptă NATO al misiunii Poliţia Aeriană Baltică a decolat din Estonia şi a urmărit avionul privat, dar nu a dat alte detalii. Compania listată în Austria ca proprietar al avionului Cessna 551, GG Rent, care este înregistrată în Koln, în Germania, nu a putut fi contactată pentru detalii. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel