Au apărut imaginile care arată cine era de fapt la volan în momentul accidentului din Pantelimon, unde un băiat a murit și sora lui a fost rănită grav - Foto în articol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Au apărut imaginile care arată cine era de fapt la volan în momentul accidentului din Pantelimon, unde un băiat a murit și sora lui a fost rănită grav.

Zilele trecute au apărut în presă speculații potrivit cărora în momentul accidentului produs în seara de 28 iulie, în apropiere de parcul Pantelimon din Capitală, la volanul mașinii nu se afla minorul de 17 ani, ci tânărul de 19 ani. Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a venit deja cu calificări în urma acestor zvonuri, precizând că "în baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au dispus reținerea conducătorului auto, de 17 ani, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul fără permis de conducere".

VEZI ȘI: Precizările Poliției în cazul accidentului mortal din București. Cine a condus mașina care a intrat în frații de 7 și 9 ani

Cu alte cuvinte, Poliția a confirmat încă o dată că la volanul mașinii care a produs accidentul în care un băiat a murit și sora lui a fost rănită grav se afla minorul de 17 ani, iar acest lucru este cert. Acum au apărut și imagini care confirmă acest lucru, clarificând controversa legată de cine era la volan în momentul accidentului. Imaginile, difuzate de Antena 3 CNN, au fost surprinse de camerele de supraveghere și arată momentul în care cei doi au făcut schimb de locuri. Potrivit sursei citate, acest lucru se petrece la câteva secunde după ce tatăl copiilor trecuse pe lângă mașină și la volan era șoferul de 19 ani. Prin urmare, schimbul de locuri ar fi avut între aceste două momente, momentul în care tatăl copiilor pleacă cu mașina și momentul impactului.

Foto: Captură video Antena 3 CNN

Ce au surprins camerele montate în mașina tatălui copiilor

Concret, se știe că în acea seară tatăl a ajuns cu maşina pe aleea din faţa parcului şi a intrat în parcare. Acolo i-a lăsat să coboare pe mamă şi pe cei doi copii.

În imaginile surprinse de camera de pe spatele maşinii tatălui se vede cum frații se urcă pe trotinete şi merg pe marginea drumului, pe lângă mama lor. Apoi, maşina tatălui pleacă. Pe alee, tatăl se întâlneşte cu Loganul alb în care se aflau cei doi tineri, de 17 ani și 19 ani.

În imaginile surprinse de camera de bord a maşinii tatălui, la volanul Loganului alb poate fi văzut tânărul de 19 ani, îmbrăcat în tricou alb. Aşadar, cu un minut şi 15 secunde înainte de a se produce tragedia nu minorul se afla la volan. Schimbul de locuri a avut loc ulterior, iar la câteva secunde cei doi copii au fost loviți în plin.

Precizăm că în urma acestui accident tragic minorul de 17 ani este arestat preventiv, iar celălalt tânăr, de 19 ani, este plasat sub control judiciar. Dosarul a fost preluat acum de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, iar ancheta continuă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel