Attila Cseke:Nu există la acest moment pericolul unei epidemii de gripă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cseke-attila
cseke-attila

Numărul de îmbolnăviri de gripă a crescut în ultima perioadă, pe fondul temperaturilor scăzute, dar în România nu există la acest moment pericolul unei epidemii de gripă, a declarat, miercuri, la Guvern, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.

Ministerul de resort a informat anterior că numărul de îmbolnăviri cauzate de infecţii respiratorii acute şi de gripă a crescut în ultima săptămână, depăşind valorile maxime aşteptate, iar rata de absenteism în unităţile şcolare a ajuns la 7,7% în şcoli şi la 5,7% în licee, informează Mediafax.

În săptămâna 14 - 20 februarie, analiza incidenţei numărului de îmbolnaviri datorate infecţiilor respiratorii acute şi gripei a relevat o tendinţă de creştere, fiind depăşite valorile maxime aşteptate, conform raportului transmis la Ministerul Sănătăţii de către Centrul Naţional de Boli Transmisibile.

În perioada menţionată au fost înregistrate 118.432 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 21,5% mai multe comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel