Atletism: Campionul mondial Justin Gatlin, învins de Mike Rodgers la Jocurile Paavo Nurmi
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Atletul american Justin Gatlin, campionul mondial en titre, a fost învins de compatriotul său Mike Rodgers în finala probei de 100 m din cadrul Jocurilor Paavo Nurmi, reuniune desfăşurată marţi la Turku (Finlanda).

Rodgers a fost cronometrat în 10 sec 00/100, devansându-l cu o sutime de secundă pe Gatlin (10 sec 01/100), în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat italianul Lamont Marcell Jacobs (10 sec 13/100).

Proba similară feminină s-a încheiat cu victoria canadiencei Crystal Emmanuel (11 sec 19/100), care s-a impus în faţa americancei Shania Collins (11 sec 22/100).

Conform site-ului IAAF, pentru al doilea an consecutiv, organizatorii Jocurilor Paavo Nurmi au decis să ofere un bonus unic în lume atletismului, în probele masculine de aruncarea suliţei, respectiv discului: în cazul în care câştigătorii ar fi reuşit să depăşească actualele recorduri ale Finlandei (70,89 m la disc şi 93,09 m la suliţă) ar fi primit actele de proprietate pentru una dintre cele 20.000 de insule ale arhipelagului Turku, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

La aruncarea discului, victoria a revenit jamaicanului Fedric Dacres, cu 66,74 m, în timp ce la aruncarea suliţei s-a impus estonianul Magnus Kirt, cu 88,32 m.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel