Data publicării:

ATLANTIDA a fost descoperită. Ce spune un om de știință

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Manuel Cuevas, un om de știință spaniol,  susține că a găsit Atlantida. Ajutat de mai multe imagini din satelit, Cuevas este de părere că o parte din mult căutatul continent scufundat se află în apropierea rezervației naturale Donana din sudul Andaluziei. Cealaltă parte este scufundată în apele Oceanului Atlantic.

De secole, misterul descoperirii  Atlantidei a fost unul imens. Totul a pornit de la celebrele scrieri ale lui Platon, care descria continentul ca fiind unul impresionant. Conform lui Platon amplasamentul Antlantidei era situat dincolo de Coloanele lui Hercules, în Oceanul Atlantic.

Atlantida a fost un continent mistic, protejat din toate punctele de vedere de zei. Poseidon l-a făcut pe fiul sau Atlas regele absolut al acestor pământuri. Atlanții erau oameni atipici, care aduceau mai mult cu zeii. Forma lor de organizare era una riguroasă și tehnologia de care dispuneau le permitea să cucerească întreaga lume. Pentru ca erau un popor spiritual nu au apelat niciodată la violență, dar cu toate acestea un lucru misterios s-a întâmplat, iar întregul continent s-a scufundat într-o noapte și o zi.

Descoperirea continentului pierdut

Omul de știință spaniol, Manuel Cuevas, a anunțat autoritățile locale din Andaluzia că a reușit să găsească Atlantida. El susține că în urma analizării mai multor imagini fotografiate de la circa 700 de kilometri de un satelit, a putut să distingă urme ale unei civilizații pierdute.

În apropiere de rezervația naturală de pini Donana se află ruinele unui oraș antic. Acesta se presupune că are o vechime de cel puțin 2500 de ani, conform istoriei locale. Mai mult de atât, specialistul spaniol susține că în imaginile din satelit se pot vedea cum numeroase clădiri imense au existat în zona respectivă. După calculele efectuate, cea ma mare dintre ele ar fi măsurat undeva la 400 de metri înălțime.

Citește și: Descoperire arheologică de senzație. Stonehenge pare un pitic

Această descoperire a aprins imaginația arheologilor și în perioada următoare se va realiza o expediție prin care se va încerca să se facă lumină cu privire la această teorie.


Singura problemă este că în urmă cu mii de ani zona respectivă din Andaluzia a fost inundată de ape și sedimentele au astupat pur și simplu orice urmă ale unui civilizații antice. Pentru ca adevărul să iasă la iveală este nevoie de săpături de amploare, care implică fonduri impresionante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel