Athina, ultima moștenitoare a magnatului grec Onassis, departe de luminile reflectoarelor: "Ar dori să ardă toți banii lui"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Athina, singura moștenitoare în viață a magnatului grec Aristotel Onassis, este destul de discretă cu viața ei. Trăiește departe de luminile reflectoarelor, fără extravaganțe, în ciuda averii colosale.

Ultima descendentă în viață a miliardarului grec Aristotel Onassis, Athina Onassis este fiica Christinei Onassis, care a murit la doar 37 de ani, după ce a trăit o viață plină de excese, și a moștenitorului farmaceutic francez Thierry Roussel.

În ciuda căsătoriei cu Roussel, Christina nu a avut niciodată încredere în el, iar mariajul lor a fost scurt - s-a încheiat după doar opt luni. Athina a moștenit 800 de milioane de dolari din averea mamei sale, pe care i-ar fi primit la împlinirea vârstei de 18 ani. Christina fusese, la un moment dat, dependentă de somnifere și era cunoscută de la petrecerile care aveau loc în casa tatălui ei, pe insula grecească Skorpios, scrie greekcitytimes.com.

După ce mama ei vitregă, Jackie Kennedy Onassis, a încetat să mai meargă pe insulă, în anii '80, Christina a șters orice amintire despre ea de pe insulă și a găzduit acolo petreceri uriașe cu oameni bogați care călătoresc prin lume pentru a participa la diverse activități sociale la care nu toată lumea are acces. Fiica ei, Athina Onassis, s-a născut pe 29 ianuarie 1985 și a fost botezată, ulterior, pe Skorpios. Viața de noapte de pe insulă a încetat după acel moment, iar Christina și Roussel au început procedurile de divorț, opt luni mai târziu.

La doar trei ani, a rămas orfană de mamă

Christina Onassis a fost găsită moartă, pe 19 noiembrie 1988, în cada din casa unui prieten din Buenos Aires, Argentina. Athina avea doar trei ani când mama ei a murit din cauza unui edem pulmonar. Apoi, a locuit cu tatăl său și cu iubita acestuia, cu care el avusese o aventură în timp ce era căsătorit cu mama ei. Moștenitoarea averii Onassis s-a întors pe Insula Skorpios, zece ani mai târziu, pentru a depune flori pe mormântul mamei sale și a vizitat insula de câteva ori, în anii următori, pentru a merge la mormintele familiei.

În ciua faptului că ar avea o avere de până la 5 miliarde de dolari, este destul de discretă cu viața ei și nu apare prin tabloidele lumii pentru vreun comportament extravagant. Datorită pasiunii ei pentru caii scumpi, practicând echitația, o mare parte din avere a fost dedicată animalelor, de-a lungul anilor.

Pensie alimentară pentru soț, după divorț

În timp ce era căsătorită cu brazilianul Alvaro de Miranda Neto, cunoscut și sub numele de Doda, a investit o sumă mare de bani într-o fermă imensă de acolo. Cuplul s-a căsătorit în 2005, când Athina avea doar 20 de ani, dar se cunoșteau de mulți ani de la competițiile de sărituri. Ei au continuat să călătorească prin lume, concurând timp de unsprezece ani, până când infidelitățile soțului au ieșit la iveală.

Presa scria, atunci, că lui Doda i se va plăti o pensie alimentară de 350.000 de euro pe lună, conform prevederilor unui acord prenupțial. De asemenea, brazilianului i-ar fi revenit 11 milioane de euro, inclusiv toți caii pe care cuplul i-a cumpărat și pe care i-a crescut împreună pe parcursul căsniciei lor. Unii au estimat că divorțul Athinei a costat-o, ​​în cele din urmă, 100 de milioane de dolari, în ciuda acordului prenupțial. A fost nevoie de doi ani de procese pentru a-și încheia definitiv socotelile cu soțul ei. Totuși, potrivit tabloidului grecesc Espresso, Athina, în vârstă de 32 de ani, ar fi rămas cu averea aproape intactă. 

"Athina ar dori să ardă toți banii lui Onassis"

Athina a vizitat Grecia în 2007 pentru a-l urmări pe fostul ei soț, Álvaro de Miranda Neto, concurând la Athina Onassis Horse Show. Până atunci, ea nu a arătat vreun interes pentru tărâmurile elene, mama ei vitregă declarând, la un moment dat, că "dacă ar fi posibil, ea (Athina) ar dori să ardă toți banii lui Onassis". După divorț, Athina a luat numele de fată al mamei sale, învățând limba și chiar concurând pentru Grecia la un concurs de sărituri, în 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel