Data publicării:

Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Spania și Portugalia. Coduri roșu și portocaliu de caniculă

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Spania și Portugalia. FOTO: Freepik
Atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Spania și Portugalia. FOTO: Freepik
Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care vor să călătorească în Spania și Portugalia. Țările se află sub coduri roșu și portocaliu de caniculă, respectiv risc major de incendii de vegetație.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei - Comunitatea Autonomă Andaluzia, că Agenţia Meteorologică locală - AEMET a emis coduri roşu şi portocaliu de caniculă, pentru perioada 11 - 13 august. 
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al Consulatului General al României la Sevilla: + 34648212169.

MAE recomandă consultarea paginilor web www.meteoalarm.org, sevilla.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români din străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", cu informaţii şi sfaturi de călătorie, scrie Agerpres.

Portugalia, prelungirea stării de alertă

Autoritățile locale au anunțat menținerea riscului major de producere a incendiilor de vegetație în regiunile din Portugalia Continentală: nord, centru, Alto Alentejo și Algarve, prelungind starea de alertă până la data de 12 august 2023, transmite MAE.

Înainte de începerea călătoriei, se recomandă cetățenilor români să se informeze în legătură cu situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație și să se evite deplasările în zonele în care există incendii în desfășurare sau un pericol iminent de producere a acestora.

De asemenea, se recomandă cetățenilor români care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică, inclusiv prin consultarea paginii web oficiale a Institutului pentru Mare și Atmosferă: IPMA - Perigo de Incêndio Rural (PIR) Continente, pentru obținerea informațiilor actualizate ( IPMA - Perigo de Incêndio Rural (PIR) Continente ).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866; apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Repubica Portugheză: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://www.ipma.pt/en/, http://lisabona.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro, și a paginii de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Citește și: Minivacanța de Sf. Maria 2023 crește traficul la granițele României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel